zaterdag 28 januari 2012

Bloemenkaart, ATC en kaft ART Journal

Morgen is mijn moeder jarig en voor haar heb ik deze kaart gemaakt :
De achtergrond van de bloemen heb ik gemaakt met 3 kleuren colorwash. Hier een bloemenstempel (magenta) op gestempeld en de blokken uitgeknipt. Het vierde bloemenblokje heb ik op de envelop geplakt. De lichtere vlakken heb ik allemaal bewerkt met een kwastje met verdund bleekwater. Na het drogen heb ik met een witte gelpen wat accentjes opgebracht. Op de rode achtergrond heb ik met versamark swirls gestempeld en zo laten drogen. Bloemen en rode kaart op zwart gemat en dit weer op een oranje basiskaart geplakt. De tekst is van Darkroom Door, het hoekje geeft de kaart net iets extra's.

Bij Scrappers Anonimous wsa deze maand de ATC uitdaging : zons-op/ondergang. Bij mij is het een zonsondergang geworden :
 Eerst de gebouwen gestempeld (art impressions) en deze gemaskerd. Een rondje uitgeponst en achter de gebouwen geplaatst. Met mustard seed de zon gesponst. Hierna met spiced marmalade, barn door, dusty concord en chipped sapphire de rest van de ringen gesponst en ze zo mooi mogelijk in elkaar laten overvloeien. De gebouwen gekleurd met bijpassende derwent potloden en daarna ingesmeerd met glossy accents. Gemat op zwart.
Hier is de glinstering goed te zien.

Ik ben al een poosje van plan om een Art Journal te gaan maken en nu heb ik maar eens de koe bij de horens gevat. Een poosje geleden heb ik een boekje gekocht met een prachtige gevilte omslag. Hier heb ik met bijpassende verf en lettermallen tekst opgezet. Aan de binnenkant heb ik wat blaadjes aan elkaar geplakt omdat ze zo dun zijn. Helaas bobbelt dat nogal dus ik ga eens bedenken wat ik daar mee kan doen. 
Zeg nou zelf, meer heeft deze kaft toch niet nodig ?

6 opmerkingen:

 1. Wow Yvonne, wat een prachtige kaart. Daar zal je moeder blij mee zijn. De zonsondergang is ook supermooi gelukt.

  groet van Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder, mooie creaties, de zonsondergang vind ik heel mooi gelukt.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verschillende maar o zo mooie creaties Yvonne.
  Gefeliciteerd met je mams alvast en een gezellige dag :-)

  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder! De kaart die je hebt gemaakt vindt ze zeker heel mooi, het is een prachtige kaart! Leuke tekst en het hoekje maakt het inderdaad helemaal af.
  Ook je ATC en Art Journal kaft zijn weer prachtig! Voor allebei ook mooie kleuren. Ben benieuwd hoe je Art Journal er uitziet als het helemaal klaar is.
  Fijne zondag!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Yvonne,
  Mooie kaart voor je moedertje. Gefeliciteerd hoor!
  En je zonsondergang vind ik ook geweldig. Kunstenaar ben je!
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)