donderdag 19 april 2012

Let it loose - les 1

Afgelopen maandag is de eerste online workshop van Let it loose van start gegaan en wat is het leuk om lekker te mogen kliederen (ja, dat moet van juf Marit ;-) ) Voor de eerste les kregen we de opdracht : ik kijk uit mijn raam....en dan schrijf je op wat je ziet en maakt een mooie achtergrond en verwerkt daar de tekst op. Dit is wat ik er van gemaakt heb :
Voor de achtergrond heb ik blauwe en groene verf gebruikt, een bomen stencil en wat colorwash. Roze en witte verf om wat bloesem te creëren en rondom heb ik wat bruine verf gesmeerd maar toen dat te donker bleek heb ik er wat gesso (leve de gesso!) overheen gesmeerd. Het kozijn heb ik met witte verf uit de losse hand geverfd. De letters met een zwarte micron stift en accentjes met witte gelpen.

Als de tekst niet goed te lezen is, dit is wat ik heb geschreven :

IK KIJK DOOR MIJN RAAM
 En dan denk ik : mmmm, die ramen mogen ook wel eens gelapt worden. Maar dan zie ik onze gezellige houten veranda en vergeet ik de vieze ramen snel.
Links staan de 2 luie stoelen, ouwetjes maar ze zitten nog heerlijk ! Aan de rechterkant staat een oude kast die onze oudste zoon voor me meenam.
Als ik de tuin in kijk dan zie ik overal blaadjes en bloemen aan de bomen en planten komen,  koolmeesjes fladderen gezellig rond en kiezen zorgvuldig wat bruikbare strootjes en takjes. Zo leuk om naar te kijken.
We krijgen ook bezoek van de familie merel, zij komen wormen zoeken in onze grasmat en regelmatig springen ze even op de veranda . Volgens mij weten ze donders goed dat ik naar ze zit te kijken.
Aan de linkerkant van de tuin staat de ren voor mijn 2 cavia-mannen Gonzo en Guam. Bij warmer weer mogen ze lekker naar buiten.
In de verte zie ik de bovenramen van onze achterburen maar als ik door mijn wimpers gluur is het net of er geen huizen staan. Achter de schutting zie ik een glimp van de buurtkinderen die op het veldje aan het spelen zijn.
Dat is onze achtertuin, zo groot van een postzegel….maar wel ONZE postzegel en ik ben er blij mee.

Vandaag start les 2, ik ben erg benieuwd.

11 opmerkingen:

 1. Ik vind hem super maar dat had ik al gezegd hè...hi,hi...leuk om nu te lezen hoe het tot stand kwam, ik zag net les twee voorbij komen. Ik ga gauw even kijken maar kan helaas pas van het weekend aan de slag, ben benieuwd naar de opdracht en de resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dank je wel Willy. De nieuwe les is ook weer erg leuke, ik heb er zin in.

   Verwijderen
 2. Wat een toffe kaart, en wat een leuk idee, om zo door het raam te kijken en alles te noteren en in te kleuren, zou ik nog zo modern zijn??, ik vind het alvast prachtig en origineel gedaan en je kan er echt veel in kwijt in dit soort kaarten, I like it!!!
  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Maria. Het is geen kaart maar een pagina voor een boek. Aan het einde van de workshop gaan we alle pagina's inbinden, gaaf hè. De pagina is 19 x 25 cm dus een lekker vlak om op te werken.
   En volgens mij ben je nooit te oud om te leren ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een leuke les, Yvonne! En ik heb genoten van je verhaal...het uitzicht is herkenbaar en ook ik geniet daar enorm van. Heel gaaf om het zo te verwoorden en in te kleuren...kleuren die trouwens supermooi zijn zeg!
  Bedankt voor het meelaten genieten...

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Alie, volgens mij zou jij dit ook erg leuk vinden om te doen. Misschien kan je nog gezellig aanschuiven ?

   Verwijderen
 4. Wat een leuke en mooie kaart is dit geworden Yvonne.
  Heerlijk dat je ons zo laat meegenieten en voor het mooie verhaal wat je erbij hebt geschreven

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuke opdracht, mooi verwerkt en dan de tekst, super, ziet er echt gaaf uit.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. supermooi gedaan en wat een schitterende tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super! Erg leuke tekst, leuk om te lezen. En mooi geschreven, wat voor mij nog steeds een kunst is als iemand dat goed kan. Ik ben niet zo goed met letters .....
  Ik vond het vorig jaar een super leuke cursus, veel van geleerd. Heel veel plezier en leuk om je creaties op je blog te zien.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)