maandag 16 april 2012

Tag techniekenboekje deel 5

Afgelopen zaterdag hebben Lia en ik weer een aantal technieken voor ons boekje gemaakt. Niet al te lastig deze keer want we moesten de volgende ochtend vroeg opstaan om naar de stempelbeurs in Zeist te gaan. (waar we vreselijk ons best hebben gedaan om onze portemonnee te legen). Helaas ben ik deze keer vergeten een foto te maken van alle aankopen maar het is weer de moeite waard: vééél stempels, embossingpoeder, mini nietmachine, het boekje over de gegeven workshops, wat kleurtjes watervaste inkt en nog wat klein spul. Maar nu de tags.

Tag nummer 15 :
 Wax techniek (AS-2, pagina 23)
Kreukel het waxpapier tot een prop en vouw het open. Leg het tussen 2 tags in en leg daar een stuk printerpapier op. Strijk met een warm ijzer de was in de tags. Je gebruikt 2 tags zodat beide kanten van het waxpapier gebruikt worden. Spons je tag met de kleuren broken china, faded jeans, chipped sapphire en dusty concord. Stempel de jongen en de cijfers op je tag.

Tag nummer 16 :
 Zwarte acrylverf, colorwash en gesso.
Verf je tag zwart met acrylverf en laat het drogen. Spuit met colorwash (stream, sunset orange en purple twilight) op je tag en laat weer drogen. Neem een stencil en dep erover met gesso. De kleuren komen nu door de gesso heen weer tevoorschijn.

Tag nummer 17 :
 Glimmermist en bleek.
Spuit 2 kleuren glimmermist op je tag (turquoise blue en fully purple), laat even wat intrekken en droog het met de heattool. NIET DEPPEN !!! Doordat je niet dept komen de kleuren veel feller naar voren en ontstaan er prachtige spetters. Wij vonden het erg feeëriek en daarom moest dit prachtige elfje op de tag gestempeld worden. Met een penseeltje heb ik wat verdunde bleek op de vleugels, boek en kousen gesmeerd. We hebben hetzelfde ook nog op correspondentie papier gedaan maar dat neemt de inkt iets sneller op waardoor het effect iets minder is. Het gebleekte is dan ook minder wit maar heeft een groenige kleur, ook erg mooi :

9 opmerkingen:

 1. Heel mooie tags, en bedankt voor de goede beschrijving van de technieken, het is altijd interessant om technieken bij te leren, waar kan je wax papier kopen???

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer prachtige tags van jouw hand Yvonne! Leuk dat je erbij zet hoe je ze hebt gemaakt.
  Jammer dat ik je zondag in Zeist niet ben tegengekomen. Zo te lezen heb je wel een leuke dag gehad, veel plezier met je nieuwe aankopen!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat zijn ze weer mooi en wat een leuke technieken, dank je wel voor de duidelijke uitleg.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Yvonne,

  Wat ongelofelijk mooi toch weer. Echt knap!

  Groetjes,
  Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn weer mooi ,leuk om je weer even gezien te hebben n zeist
  gr miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk zeg zo'n techniekenboekje en wat leuk dat je de beschrijving erbij doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige tags Yvonne.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat laat je weer veel moois zien Yvonne...volgens mij vermaak jij je ook enorm met inkt en stempels, kan niet anders :-).
  Jammer dat we elkaar niet tegen zijn gekomen! Had je graag ontmoet en gesproken...volgend jaar dan maar?

  groetjes en geniet van je aanwinsten, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi Yvonne je tags! Je bent weer heerlijk bezig geweest! Bij mij is het ff pauze. Ze zijn aan de badkamer bezig (renovatie) en het is overal troep en op de hobbykamer doet de verwarming het niet dus: te koud!
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)