maandag 2 juli 2012

ATC uitdagingen juni

Ook de afgelopen maand heb ik weer meegedaan met verschillende ATC uitdagingen. 
Bij het SA forum was ik deze keer de host en mijn uitdaging was de batik techniek :
Achtergrondstempel met versamark en witte embossingpoeder bewerken. Drie kleuren colorwash erop gesprayed, laten drogen en vervolgens de embossinglaag eraf strijken. De vrouw erop gestempeld en nogmaals op een melkachtig stukje van een envelop, uitgeknipt en over de andere afbeelding geplakt, op de hoekjes wat kleine nietjes voor de sier. Randje getekend en een bedeltje vastgemaakt met een brad. Gemat op zwart.

Bij de Craftorij was het onderwerp feest :
Eerst de achtergrond gemaakt met blauwe en gele inkt, de afbeelding gestempeld en de huisjes, vuurtoren, vlaggetjes en bootje bewerkt met bleek. Ingekleurd met derwent inktense potloden, de vlaggetjes met stiften. De feestende danseres over alles heen gestempeld. Randjes met de distresser bewerkt en gemat op een blauw kaartje.

Alcoholinkt was de opdracht bij de Stempel ATC Ruilgroep. Ik weet nooit zo goed wat ik met alcoholinkt aan moet maar des te groter is de uitdaging :
Het is een beetje mixed media geworden...verschillende kleuren alcoholinkt aangebracht, met een sponsje maar ook door wat lijnen te trekken met het tuitje van het flesje. Achtergrondstempel geplaatst, met groene WOW embossingpoeder het plantje bewerkt en omtrokken met witte gelpen. Een gesso randje en nogmaals het plantje gestempeld, nu met zwarte inkt. Gemat op een zwart kaartje.
Dit kaartje maakte ik voor de host :
 

Tot slot een uitdaging in zwart / wit met één kleur, voor de Dutch ATC Group :
Ik vind hem zelf erg leuk en hij is zo simpel ! De afbeelding is één stempel dus dat is snel klaar. Fiets gekleurd met derwent inktense en na drogen bewerkt met glossy accents. Tekst bewerkt met rood embossingpoeder, in reepjes geknipt en opgeplakt. Ook weer gemat op zwart.
Dit kaartje is voor de host :

11 opmerkingen:

 1. Wat een pracht en je bent wel even zoet met alles bekijken. Wat mooi Yvonne. En zoveel details en technieken. Super.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig weer Yvonne.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieverdjes zijn het weer, die met die fiets vind ik helemaal het einde (helaas ik heb niet meegedaan met die swap), maar ik heb de bovenste 2 kaartjes van je en in het echt zijn ze natuurlijk nog mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super Yvonne, wat heb je er weer kunstwerkjes van gemaakt.
  Vooral die fiets, prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Yvonne wat een varieteit aan techniek op deze atc's...heb ze met bewondering ziten bekijken...bedankt voor het mee laten genieten.
  En complimenten voor je geweldige blog header! Ziet er super uit!

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt niet stilgezeten, prachtige ATC's stuk voor stuk...vind het ook erg leuk om ze te maken....en je hebt je blog gepimpt, mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige creaties weer Yvonne, persoonlijk vind ik de bovenste de mooiste, maar de anderen zijn ook enorm om van te genieten hoor!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een prachtige kunstwerkjes heb je gemaakt, jij kunt dit wel heel goed hoor! Wat is je blog mooi strak geworden, mooi die kleuren bovenaan en verder zwart, knap gedaan!
  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super atc-tjes heb je gemaakt Yvonne
  Leuk om al die verschillende technieken te zien.
  heb er met veel plezeir naar zitten kijken.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi, hi....had ik misschien ff moeten uitleggen hè...dat van die baby olie. Het papier wordt wat transparant, de afbeelding blijft beter plakken op de ondergrond en de kleur wordt veel intenser.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik smeer aan beide kanten een dun laagje, ik fixeer het niet en laat het gewoon aan de lucht drogen...eventueel ff af deppen met een tissue.

   Verwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)