zaterdag 7 juli 2012

Quirky Dutch Summer - deel 5

Gebruik tekst was de opdracht van 2 weken geleden. Heel lang wist ik niet wat ik zou gaan doen en was de inspiratie ver te zoeken. Maar vandaag ben ik er voor gaan zitten en als eerste pakte ik een magazine van Marie-Claire en daar heb ik een pagina uitgescheurd, opgeplakt en ingesmeerd met een dunne laag gesso. Hierop zinnen geplakt en toen zag het er zo uit :
 Toen ik deze tekst las : "Je hebt naso-labiale rimpels" kon je me wegdragen, ik lag bijna onder de tafel van de lach. Geen idee wat het is maar dit zou DE TEKST worden samen met "Je hebt een kalkoenhals". Ziehier het resultaat :
Voor de liefhebbers : Met witte, roze en rode verf en veel water over de tekst heen geverfd, met een tekstmal en rode verf over de achtergrond heen (is niet zo heel goed te zien) en met witte verf over de diamant-mal heen. Met een oude bankpas zwarte streepjes rond de tekst gezet. Het verschrikte gezicht bewerkt met embossingpoeder. De grote tekst is met losse letter stempels gemaakt. Rondom nonchalant wat zwarte verf op de rand gezet en met water erover heen. Tot slot wat accenten aangebracht met witte gelpen en zwarte stift.

11 opmerkingen:

 1. hij is idd heel erg leuk! zo mooi hoe inspiratie komt als je doet. Kleuren zijn ook prachtig!
  groetjes coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is weer schitterend Yvonne. gaaf te zien met toch weer oppakken of doorgaan toch weer schitterend werk te creëren.
  Fijne dag en groetjes
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit gaaf! Ben iedere keer weer onder de indruk van wat jij maakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Yvonne, gewoon de juiste tekst gezocht, heel grappig , en helemaal Yvonne, (ik bedoel niet de tekst maar je pagina, he!!!)
  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schiet hier ook spontaan in de lach Yvonne :-) Die kalkoenhals had ik wel gelezen maar die naso-labiale rimpels, whuahahaha :-)))))
  Helemaal leuk je beschrijving maar zeker ook het eindresultaat! *Schuddebuikt* nog even na :-))

  Groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig....ik zit hier glimlachend achter de PC en zie je in gedachten al voor me, hilarisch gewoon...heb je niet even gegoogled naar de betekenis, haha??!! Toen ik dit typte kon ik het toch niet laten om het even op te zoeken....dit is de betekenis: De nasolabiale plooi is een groef die vertrekt van aan de neusvleugel en schuin tot aan de mondhoeken loopt. Als deze groef erg diep wordt, lijkt het wat alsof men zuur lacht. Met het ouder worden, gaat deze plooi dieper en beter zichtbaar worden. Hij kan worden opgevuld met hyaluronzuur. Nou...dat we het maar even weten...hi,hi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, haha ik had het inmiddels opgezocht. Daar krijgen wij creatievelingen geen last van want we hebben veel te veel lol ;-)

   Verwijderen
 7. Heerlijk, heerlijk, heerlijk, deze pagina! Ik zocht inderdaad ook meteen de betekenins op toen ik 'm in de flickr groep zag staan... net als jij lag ik in een deuk!!! Wat is creatief zijn toch geweldig! Bestaat er ook nog een leuke term voor 'lachrimpels'??? (hoewel: LACHrimpels is eigenlijk een leuk woord dus laten we het daar maar op houden)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super geinige pagina Yvon.
  Kan me voorstellen dat je dubbel lach van het lachen
  Ook ik zit hier lekker te grinneken .

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk gevonden Marit, LACHrimpels.
  En wie had de "zware" taak om jou weg te dragen, Yvonne?
  Je hebt weer mooi in elkaar geflansd.

  Groetjes MArlies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig Yvonne, de inspiratei is weer helemaal terug. Ik vind de kleuren ook heel mooi, en dat gesso dat kun je toch overal voor gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)