maandag 23 juli 2012

Quirky Dutch Summer - deel 8

Uitdaging 6 werd door Kate Crane bedacht. Maak een boekje met mooie achtergronden. Dit kan je dan bijvoorbeeld meenemen als je op vakantie gaat als logboek. Ik wil in dit boekje de tags bewaren die ik van Coby en Joukje krijg met onze zes-weken-durende-tag-swap. Eerst heb ik nog een mooie achtergrond gemaakt met de techniek uit mijn vorige bericht.
Deze achtergrond heb ik gebruikt voor de kaft :
 Alle pagina's heb ik bewerkt met 2 kleuren colorwash. Na drogen nog een keer één van de kleuren gesprayed met wat water en laten druppen.
Vervolgens bewerkt met templates, gesso en stempels.
Alle achterkanten heb ik beplakt met plaatjes uit een oud kinderversjes boek (dank je wel Kate voor het idee). Drie pagina's heb ik in stroken gesneden en op de kinderplaatjes geplakt. Hier kunnen de tags in gestopt worden. Op de colorwash pagina's kan ik nog wat teksten schrijven als ik daar inspiratie voor heb. Zo ziet de inhoud er uit :
De kaft :
 Binnenkant kaft met een stuk achtergrond papier uit mijn vorige bericht. De randen heb ik beplakt met paarse tissue tape :
Het complete boekje :

13 opmerkingen:

 1. oh, wow, oh wat mooi! wat een leuk idee voor de tags, wat mooi uitgevoerd, wat leer ik hier weer van. Yvonne je bent echt super craebea, prachtige kleuren, nou ja gewoon helemaal top!
  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, wat een supermooi boekje, geweldig kleurrijk en origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauuwww....mooi Yvonne, prachtige ondergrondjes en wat heb je ze mooi bewerkt! Ik vind de combi met de kinderprentjes echt super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super. mooi hoor.
  Die 1 na laatste foto , dat vind ik een heel mooie kleurencombinatie.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook en daarom wilde ik die ook persé in dit boekje verwerken.

   Verwijderen
 5. WAUWWWWWWWWWWWW Patricia wat is dit super super leuk geworden en wat een prachtige kleurencombinatie's
  Echt een juweeltje.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Janny maarre...dit is de tweede keer op rij dat je me Patricia noemt maar ik heet toch echt Yvonne ;-)

   Verwijderen
 6. Yvonne wat is dit mooi. ik zit echt te genieten van de schitterende kleuren maar ook van je mooie bewerkte pagina's. Zo fris en vrolijk maar ook zulke prachtige combi's en kleuren. Super werk. Elke keer denk ik dat wil ik ook eens proberen, dus wie weet. Die ringen koop je in een hobby winkel?? Want vind dat wel een mooi systeem.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook zo leuk om te doen, gewoon een keertje ervoor gaan zitten en ik weet zeker dat er ook bij jou prachtige pagina's worden geboren.
   De ringen kan je in de meeste hobbywinkels kopen, je hebt ze in verschillende maten dus ook voor dikkere boeken. Voordeel is dat je gemakkelijk pagina's toe kunt voegen of weghalen. Het zijn boekbindringen.

   Verwijderen
 7. Prachtig Yvonne... ik herhaal hierbij nog maar eens wat de dames hier boven mij al zeiden: de kleurencombinaties zijn geweldig!!! De prenten uit het kinderboek komen me vaag bekend voor... het past heel mooi bij jouw Zomerboek. Supervrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastisch mooie pagina's hoor Yvonne, ik heb echt zitten genieten van al dit moois

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi, hi....mijn dochter kwam op dat idee en nee het wordt niet plakkerig, je krijgt zo een mooie structuur!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)