donderdag 2 augustus 2012

Quirky Dutch Summer - deel 9

Werk met draad/draadjes...zo luid de opdracht van week 7. Dat ik mijn naaimachine weer eens uit het stof wilde halen stond buiten kijf maar wat zou ik er verder eens op verwerken. Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om een stempel te maken van dik draad. Het werden er twee, de witte is een soort touw en de bruine is inpaklint, een beetje raffia-achtig.
 Terwijl dit lag te drogen ben ik aan de slag gegaan met de achtergrond. Ik heb roze en blauwe verf op een bordje gedaan en met de verfroller de verf op mijn papier aangebracht zodat er strepen ontstonden.
Hierna met een afgeplatte spons rondjes gestempeld in dezelfde kleuren en met geel.
De swirls uitgeknipt en met tijdelijk plakband op een acrylblok geplakt. De grote swirl met blauw en de kleine met platina gestempeld.
Uit een lapje stof cirkels geknipt en ze vastgenaaid met geel en blauw garen op de naaimachine. Ik heb alles "uit de losse pols" gedaan omdat ik wilde kijken wat voor effect dat zou geven. In het hartje van de bloemen een dotje verfrommeld draad geplakt en de stelen met een stiksteek gemaakt. Ondertussen was ik een beetje tureluurs geworden van al dat gedraai en zo is de tekst ontstaan. Die heb ik op printerpapier geschreven maar omdat de kleur veel te fel roze was heb ik het op een stuk overtrekpapier geplakt, uitgeknipt en op mijn pagina geplakt.
Tot slot nog wat details.

10 opmerkingen:

 1. Waw, prachtig gedaan hoor Yvonne, elk detail is echt goed gevonden, heel mooie kleuren heb je hier ook samengebracht, en gedankt voor de gedetailleerde uitleg!! dit komt altijd van pas als we dit ook eens willen proberen!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yvonne, wat mooi!!!!!!!!!!!!!Wat heb je dit prachtig gemaakt ik ben er stil van, die bloemen! Geweldig. Deze ga je zeker inlijsten?

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb jij veel verschillende technieken samengebracht Yvonne, en dan zo in balans een prachtige pagina gemaakt - echt geweldig! Ook heel leuk hoe je alles uitlegd, daar kan iedereen weer wat mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brilliant Yvonne. Wat een prachtig eindresultaat. En een schitterende duidelijke beschrijving. Prachtig idee heb je gebracht.
  groetjes marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, wat gaaf!!!!!!!
  Dank je wel voor de duidelijke uitleg, ga het vast ook eens gebruiken, je eigengemaakte stempels zijn super, éénvoudig, maar je moet er maar net op komen.
  ook je gestreepte achtergrond is heel mooi en dan je bloemen van stof.
  kortom een geweldig effect.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat heb je dat leuk verwerkt Yvonne, goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je weer heerlijk aan de slag geweest Yvonne, wat een leuke ideetjes op 1 kaart samengebracht. De swirls zijn zo gaaf, de kleuren lekker fris en je blommetjes prachtig los gemaakt.
  Toppie weer!

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal toppie Yvonne, en wat heb je iedereen weer4 geinspireeerd, dankjewel voor de duidelijke uitleg.
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super leuke kaart is dit Yvonne en wat heb je een hoop leuke dingen erop gebruikt
  Grappig dat idee met draad.
  Heb zitten genieten van alles wat je hebt gemaakt op deze prachtige kaart.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er weer mooi uit, en een goeie tip wat betreft de "draden".

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)