zondag 23 september 2012

A creative art journey - les 2

De klassieke oudheid is de opdracht van les 2 en ook hiermee kunnen we weer alle kanten op. Ik ben eerst eens gaan kijken wat ik zelf al had en dat was in ieder geval een mooie stempel van een godin (geen flauw idee hoe ze heet). Mooi...die ging dus zeker op mijn papier gestempeld worden. Leuke randen had ik ook dus dat lag alvast klaar. Vervolgens achter mijn lappie gekropen en eens aan het googlen geslagen. Bij afbeeldingen gekeken en daar kwam ik deze zuilenreeks tegen die als basis zou gaan dienen.
 De afbeelding afgedrukt op printerpapier (10 x 15 cm) en met mod podge op mijn pagina geplakt. Ik koos twee zuilen uit, maskerde en verlengde ze tot onderaan mijn pagina. Op een prop keukenpapier wat blauwe verf gedaan en nonchalant (jaa, kan ik goed) over de bovenkant gedept. Vergeet ik te vertellen dat ik eerst de ondergrond met crème kleurige verf heb bedekt. De blauwe verf was snel droog en toen heb ik de onderkant gesprayed met espresso colorwash. Mijn verbazing was groot toen het deze lichte kleur kreeg maar eigenlijk past het er perfect bij.
 Met verschillende kleuren inkt de zuilen passend gemaakt en bewerkt met een zwarte fijnschrijver. Randen gestempeld, met goudkleurige inkt ornamenten gestempeld en rondom met witte en licht gele lyra krijtjes wat effect gegeven. De godin staat even te showen om te zien of de zuil godin-waardig is. Met grijze stazon heb ik een grieks lijkende tekst aan de onderkant gestempeld. Tot zover leek het goed te gaan maar toen........................... AAAAAHHHHHHH verpeste ik de boel!!!!!
 Sorry, ik heb er geen foto van maar ik ging iets te ver met mijn zwarte krijtjes om schaduw rond de zuilen te creëren. Tjongejonge wat was dat lelijk zeg. Voorzichtig met een lotiondoekje wat weg proberen te vegen maar dat werd er niet fraaier op. Nou ja dacht ik toen, ik kan er nu toch niets meer aan verpesten dus ik ging vol over de hele pagina met mijn doekje. Wat heet...ik nam nog een verse en toen.....de volgende verbazing: mijn pagina zag er weer fris en fruitig uit. Er was wel het één en ander verdwenen maar nu kon ik weer verder. Mijn godin ingekleurd, ze kreeg gouden haren, Pegasus heeft zich achter op de zuil geïnstalleerd en doet een gezellige babbel met de godin van de glitter (zo noem ik haar maar). De tekst heb ik van internet gehaald en bewerkt op mijn lappie. Met het eindresultaat ben ik meer dan tevreden.

13 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat een prachtige creatie van klassieke oudheid heb je gemaakt! Wederom heel goed aan de opdracht voldaan hoor. Prachtige achtergrond hiervoor, mooie elementen van de oudheid, mooie tekst, helemaal goed!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw Ivon, dit heb je weer prachtig gedaan, wat ben jij goed zeg!!Prachtig geheel!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, wauw en nog eens wauw, wat heb je dit mooi gemaakt, helemaal super, geweldig zeg de stap voor stap foto's en uitleg.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow,wow,wow, staand applaus!Geweldige uitwerking van les 2! Wat mooi!
  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zei het al: het is een prachtige pagina, maar wat een toestand en frustratie heeft het gekost! Gelukkig vond je de moed om door te gaan - vaak ontstaan dan juist de mooiste dingen omdat je meer durft los te laten (de gedachte 'het is toch al verpest' werkt zeer bevrijdend!) Ik vind 'm werkelijk geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem prachtig Yvonne en leuk om te zien hoe hij gemaakt is. Ik vergeet telkens tussen stap foto's te maken. Herken dat verpest gevoel heb soms ook iets in mijn ogen lelijks wat met doorgaan toch nog iets wordt, makkelijk al die laagjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, mooi, mooi en geweldig hoe je dit beschrijft en wat je hebt meegemaakt, dat ken ik. Ben je bijna klaar en komt er ergens een vlek die er niet hoort. Maar wat een uitvinding de natte doekjes, zijn bij mij ook vaak favoriet. Mijn complimenten Yvonne, mag ik echt meedoen in jouw groepje???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow, wat een plaatje, zo prachtig hoe dit gegroeid is, ik vind de tekst ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zitten genieten van je verhaal Yvonne, wat een geluk dat je alles of niets poging zo leuk uitpakte! Het resultaat mag er zijn!!
  Prachtig werk....

  hartelijke groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, ha...geweldig verhaal evenals je pagina en je kan met recht tevreden zijn, ik vind hem super mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuk om je uitwerking te lezen en dat het mis ging is erg vervelend. Maar je hebt het prima opgelost hoor, niks van te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig werk Yvonne
  Ik vind het toch altijd zo leuk om te lezen hoe iets bij je tot stand komt,echt dat is genieten.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)