zondag 14 oktober 2012

A creative art journey - les 7 en 8

Gisteren druk geweest om twee lessen te maken. De één heel pietepeuterig precies maar wel heerlijk rustgevend om te doen en de ander ging meer van : JIHAAAAAA lekker klodderen!!! Maar eerst de pagina waar ik een paar uur aan bezig ben geweest. Les 7 is de Jugendstil (art nouveau) tijd. Eén van de prompts is om een afbeelding van een gebouw te nemen en deze verder uit werken met versieringen van slingerde lijnen, bloemen e.d. Ik heb alle lege vlakken tussen de getekende bloemen en bladeren opgevuld met doodles. Voor de tekeningen heb ik een micron fijnschrijver nr.3 gebruikt, Ingekleurd met distress inkt en enkele stukjes met een stift.
Zo begon het:
 Op aquarel papier de afbeelding geprint en uitgesneden met de afbeelding links onderin de hoek. Met potlood wat lijnen en figuren getekend en overgetrokken met de micron fijnschrijver. Boven en rechts van de afbeelding heb ik heb ik de lijnen doorgetrokken zodat de afbeelding opgaat in het geheel. De kleuren die ik heb gebruikt:
Dit is het uiteindelijke resultaat, ik vind het zelf erg mooi geworden en ben er best trots op:

Les 8 gaat over expressionisme. De opdracht luidt: durf je uit te drukken, gebruik felle kleuren en klieder!
Voor deze les wilde ik graag een foto van mezelf gebruiken. Het werd een foto die in mei is genomen op een terrasje aan het water in de binnenstad van Utrecht. Ik was hier met een goede vriendin, het was snikheet en geen weer om te gaan shoppen. Maar wel weer om heerlijk te genieten van een roseetje onder de grote bomen aan het water. We proostten op onze vriendschap die nu al zo'n 17 jaar duurt. Dit is de oorspronkelijke foto:
Ik koos drie kleuren verf en heb lukraak wat dotjes op mijn papier gekwakt.
 Met een verfrollertje ben ik over de verf heen gaan rollen en toen kreeg ik een heerlijk knallende pagina:
 Het was een behoorlijk dikke laag en daarom heb ik er een stuk printer papier opgelegd om geen verf verloren te laten gaan. De boel gedroogd en er een stencil opgelegd en er zwarte verf op gedept. Met de koker van een keukenrol heb ik de cirkels gemaakt.
 Ondertussen had ik een afdruk van mezelf gemaakt, uitgeknipt en bewerkt met stiften. Van het gekleurde printer papier heb ik mezelf een fleurig shirtje aangemeten, En zien jullie mijn stralend witte tanden? In de cirkels heb ik woorden geplakt (stickers van Tim Holtz) die op onze vriendschap van toepassing zijn. De tekst op mijn shirt heb ik zelf geschreven.
Nou...het knalt goed...toch?

10 opmerkingen:

 1. Ohhh....Yvonne wat zijn deze weer gaaf, wat knap gemaakt!! Mooi de bovenste pagina in Jugendstil, wat een geduld werkje zeg maar helemaal mooi!! En dan de onderste...super leuk een ode aan jullie vriendschap!! Dit wil ik ook nog steeds een keer doen, zóóó leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Yvonne, wat zijn ze allebei leuk geworden, helemaal geweldig. Van de eerste viel mijn mond open en de tweede toverde een glimlach op mijn gezicht, helemaal top!

  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, wat een supercreaties zijn dit weer. Die 1e zo mooi en prachtige details, de 2e heerlijke kleuren en leuk gemaakt. Complimenten maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je bovenste creatie is prachtig, daar mag je zeker trots op zijn en de onderste daar wordt je tocht helemaal vrolijk van in deze kleuren, leuk gedaan met de foto.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WAUWWWWWWWWWW Yvonne heb hier met open mond naar zitten kijken
  Twee zulke verschillende pagina's ,maar o wat zijn ze mooi.
  De eerst daar mag je met recht trots op zijn ,dit is een waar kunstwerkje.
  De tweede knalt er heerlijk uit en vind het super leuk zolas je jezelf een ander shirtje hebt aangegeven.
  Dit was echt genieten om zoiets moois te zien.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is mooi Yvonne. De eerste mag je zeker trots op zijn, prachtig gewoon en de tweede is erg gaaf geworden.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow ik kan me helemaal aansluiten bij wat er hierboven al allemaal is geZegd over beide prachtwerken! Schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Yvonne, wat een schitterende kunstwerken vooral die Judgendstil pagina, helemaal mijn ding...prachtig! creatieve groet, miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn beide erg leuk geworden, lekker vrolijk en kleurrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even al je laatste lessen hier op je blog bekeken. Wat super leuk toch om al die verschillende pagina's te bekijken. Wat heb je mooi gedoodled en een super leuke gezellige pagina (met je vriendin in Utrecht) gemaakt. Allemaal heel inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)