dinsdag 16 oktober 2012

Creative ladies - eerste ronde

Met een aantal dames zijn we een groep gestart om onderling uitdagingen te maken. Onze eerste uitdaging (met 9 deelneemster) is er één met cirkels. Elk van ons maakt twee cirkels met een doorsnede van 10 cm. De ene met een verplichte techniek en de andere met een verplicht onderwerp. Ieder stuurt de cirkels de 15de van de maand op naar een persoon uit de lijst zodat we allemaal iedere maand leuke post krijgen. En over 8 maanden kunnen we er dan een leuk boekje van maken. Dit zijn de cirkels die ik heb gemaakt voor Alida.
Techniek is het gebruiken van distress inkt:

 Tumbled glass op een sheet gedept en besprayed met water. Cirkel erin, drogen en de ogen afgedrukt met dezelfde kleur. De hand gestempeld met zwart en ingekleurd met victorian velvet. De kroontjespen met gathered twigs gekleurd, het kroontje met goudkleurige gelpen. Ik heb de nagels met bleek bewerkt. Het hart gestempeld met fired brick en de kleur wat afgezwakt door er met witte gelpen overheen te gaan. Met een rood potlood heel licht het hart ingekleurd en bewerkt met reukloze terpentine. Tekst erin gestempeld en ook wat bewerkt met witte gelpen. De "geschreven" tekst met chipped sapphire gestempeld, net als de inktvlekken. Brad en sleutel op de kaart bevestigd. Tot slot de randen met een sponsje chipped sapphire bewerkt.

Het onderwerp voor de ze cirkel is natuur:
De cirkel gesprayed met victorian velvet en daar met dezelfde kleur grote klaprozen op gestempeld. Met zwarte watervaste inkt de andere klaprozen gestempeld en met een waterpenseel en ripe persimmon deze ingekleurd. De stelen met crushed olive. De randjes van de blaadjes bewerkt met bleekwater. De hartjes van de bloemen gekleurd met een donkerrood derwent potlood, de meeldraden aangestipt met witte gelpen. De achtergrond was te roze en die heb ik met shabby shutters gekleurd. Stukjes tekst met peeled paint gestempeld. De klaprozen volgegoten met glossy accents. Vlinders afgedrukt en ingekleurd met salty ocean, witte gelpen en rode stift. De vlinders uitgeknipt, opgeplakt en voorzien van een beetje glitter. Met black soot de randen wat gesponst. De tekst is met de hand na geschreven en komt van een sheet  van de laatste ArtSpecially dag.

Voor het versturen heb ik de cirkels op een blauwe kaart geplakt met een klein plakkertje zodat ze er makkelijk af te halen zijn:
 Buitenkant van de verzendkaart:
En de envelop:

Hier kan je zien welke mooie cirkels ik heb gekregen.

13 opmerkingen:

 1. Zo dat is een heel kunstwerk geworden.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gedaan Yvonne, en wat een goed idee om mekaar zo uit te dagen, dat geeft nog meer stimulans om iets moois te creëren, ga ook eens proberen mensen te vinden die mij op die manier willen uit dagen!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige cirkels en inderdaad wat een leuk idee om elkaar uit te dagen en dan af en toe wat leuks in je brievenbus te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn prachtig geworden, deze cirkels, Yvonne. Zo knap ook dat je met de tekst op de tweede zo goed bent uitgekomen langs de hele rand! Je hebt je prima uit laten dagen!

  hartelijke groet, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige cirkels heb je gemaakt Yvonne, je hebt het weer fijn uitgebreid beschreven.
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige cirkels geworden Yvonne. Kunstwerkjes.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat mooi Yvonne, vooral de onderste cirkel vind ik heel mooi, dat wordt op het eind vast een mooi boekje.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super super mooie cirkels heb je gemaakt Yvonne
  Ware kunstwerkjes zijn het geworden.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De cirkels zijn erg mooi geworden! Ik ga zo even kijken welke jij hebt ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. en het zijn in het echt schitterende cirkels Yvonne, bedankt, heel erg leuk dat ik ze mocht ontvangen. Zo mooi met die ogen in die ene cirkel, heel subtiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zijn echt prachtig Yvonne, de onderste is mijn favoriet ik vind de bloem en de kleuren zóóó mooi. En wat heb je het geheel mooi verstuurd, heel origineel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zijn ze prachtig Yvonne.


  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)