donderdag 1 november 2012

A creative art journey - les 10

Voor les 10 gingen we naar het surrealisme. Eén van de prompts is om een collage te maken waarin je vreemde beelden creëert. Ik heb gekozen om hiervoor mijn stempels te gebruiken, stof, servetten en natuurlijk inkt en verf. Ik begon om met een rollertje verschillende kleuren inkt aan te brengen op mijn papier en dit met wat water door elkaar te laten vloeien. Daarna met een oudroze kleur verf over een stencil gedept met een platte spons.
 Vervolgens eens gaan kijken welke stempels ik wilde gebruiken:
 De theepot heb ik op een stukje stof gestempeld, uitgeknipt en even weggelegd. Het hoofd met golven aan de zijkant op de achtergrond gestempeld. De benen zijn op een servet gestempeld. Ook deze uitgeknipt en opgeplakt. Hierna ook de theepot opgeplakt.
 Het gezicht op een ander stuk bewerkt papier gestempeld en bewerkt met zwart embossingpoeder. Oogwit met witte gelpen en de stekels met goudkleurige gelpen bewerkt. De brad beplakt met een stukje dessin papier en afgedekt met een kunststof plaatje. Aan beide kanten van het gezicht de golfjes door getekend.
 Kopjes gestempeld en op de golfjes laten deinen. De handen gestempeld op dessin papier, uitgeknipt en aan de theepot geplakt. Het rokje is gemaakt van twee bloemen die afkomstig zijn van een servet. Twee cakejes gestempeld en gekleurd met stiften. Touwtjes bevestigd en de cakejes opgeplakt. De tekst hoort bij de stempel van het hoofd en heb ik uitgeknipt en opgeplakt. Met zwarte fijnschrijver nog wat lijntjes gezet. Het eindresultaat:

10 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende opbouw en wat een prachtig eindresultaat. Mijn komplimenten Yvonne. Erg gaaf.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk creatief proces om te lezen Yvonne en zo leuk om te zien hoe de opbouw is gegaan. Prachtig en indrukwekkend resultaat! Complimenten...

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw Yvonne, hoe kom je op het idee, de theepotdame is helemaal geweldig en wat een schitterende achtergrond.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd extra leuk om te zien hoe iets zo geworden is. Toppie Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaaaaf!!! Vooral erg leuk om ook de opbouw te zien hoe je tot dit leuke eindresultaat bent gekomen. Erg leuk, gave kleuren hierbij, veel te zien, en volgens mij bij velen met een glimlach tot gevolg.
  Fijn dat je creactieve kriebels weer terug wijn en we je weer op je blog zien.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een mooie uitwerking, de achtergrond alleen al is een kunstwerkje en dan zo mooi de stempel opbouw, echt heel mooi!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel creatief bedacht en uitgewerkt, mooi om te zien hoe je project groeit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhh...wat is dit weer gaaf uitgewerkt Yvonne!! Ik herken het servetje, wat een leukertje hè :) En wat een goed idee om op het stof te stempelen. Prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaaf gemaakt Yvonne en leuk om te zien hoe je hem hebt opgebouwd.
  Leuk om te zien dat je verschillende materialen hebt gebruikt
  Echt een pracht stuk.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)