zaterdag 2 februari 2013

Maandkalender - januari

Bij het AJ & MM forum kan je meedoen met het maken van een maandkalender voor het komende jaar. Dat leek me leuk en ik kreeg van mijn moeder een grote oude kalender van 2012. Ietsje groter dan een scrapvel dus goed te gebruiken voor dit doel. Recycling heet dat toch ;-) ? Ik wil iedere maand één basiskleur met een beetje van een bijpassende kleur gebruiken zodat ik aan het einde van het jaar een regenboog aan kleuren heb. Januari kreeg de kleur blauw.
 De achtergrond gesprayed met blauwe en paarse colorwash en hierbij een stencil van sterren gebruikt. Ik heb verschillende lagen aangebracht. Lichtjes gestempeld met een ABC stempel.
 De sterren heb ik getekend met behulp van een koekjesvorm, gesprayed en uitgeknipt. Alleen voor de dagen dat ik wat te melden had heb ik een ster geknipt. Ik vind het niet nodig om iedere week/maand te melden dat ik werk op dezelfde dagen. Zoals gebruikelijk bij mij heb ik gespeeld met zwarte stift en witte gelpen/paintmarker. De sneeuwpopjes had ik al eens eerder gekleurd met stiften en hebben nu een plaatsje gekregen op mijn eerste kalender pagina.

10 opmerkingen:

 1. heel leuk geworden Yvonne, ben al benieuwd naar de volgende

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super met die sterren, is weer eens iets heel anders !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk en mooi is januari Yvonne en ben hele benieuwd welke kleur februari krijgt.
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gemaakt Yvonne.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk geworden Yvonne, ik ben ook vandaag aan de gang geweest met mijn jaarboek, heb ook voor januari de kleur blauw gekozen in combinatie met wit (toevallig...). Leuk hoe je werkt met tekst en sterren, ik ga toch weer aan de slag met fotootjes in mijn mixed media jaarboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat gaaf Yvonne, mooi gedaan de sterren, handig met een bakvorm, je moet er maar weer op komen.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi Yvonne. Grappig die sneeuwman en wat een leuk idee zo'n kalender!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterende achtergrond Yvonne. prachtig werk.
  groetjes en fijn weekend
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De kleuren vind ik helemaal prachtig. De sterren een goed idee, vooral de niet dagelijkse dingen benoemen maakt het een mooie herinnerings kalender. Grappig sneeuwmannetje.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi Yvonne! It was so nice to "meet" you at the Mixed Emotions workshop. I just had to come over and check out your blog. I love it. This stars creation is so beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)