zaterdag 30 maart 2013

13 x 13 Maart

Deze maand hebben we allebei een techniek gekozen die we al een keer eerder hebben gedaan bij onze ATC uitdagingen. Ik koos voor de Joseph Coat techniek, Marlies voor color blocking. 
Mijn uitwerking voor Joseph Coat:
Eerst heb ik met 6 kleuren adirondack gesponst:
Mountain rose, watermelon, raspberry, purple twilight, citrus en pool. Met versamark de danseres en het hart gestempeld en bewerkt met clear embossingpoeder. Hierna met een roller zwarte distress inkt over de hele pagina gesmeerd en met een doekje de figuurtjes schoon gewreven. Met witte gelpen sterretjes en bloemetjes getekend, de tekst op een los stukje papier en verhoogd opgeplakt.

Deze prachtige uitwerking maakte Marlies:

De color blocking van Marlies:
Het leuke is dat Marlies de stempels van de man en vrouw zelf gemaakt heeft, gaaf hè!

Mijn color blocking:
Ik heb eerst de grote bloem gestempeld en gemaskeerd. Hierna met een sponsje vlakken gestempeld met crushed olive, salty ocean, peacock feathers en picked raspberry. De bloem ingekleurd met behulp van een water penseel, in verschillende lagen. Gebruikte kleuren: ripe persimmon, festive berries en aged mahogany. In de linker bovenhoek de tekst gestempeld en in de andere hoeken wat swirls. Nog een dun lijntje rondom de kaart getrokken met een fine liner.

En vandaag heb ik een boekje gemaakt om al onze mooie uitwerkingen in te plakken. Ik maak ook altijd een kaart voor mezelf en aan het einde van het jaar zijn dat er dus 48! Ik heb verschillende opties bekeken en ben tenslotte uitgekomen op dit model:
 Voor de kaft heb ik een stuk van een doos genomen, deze beplakt met bruin inpakpapier en vervolgens met een prachtige stof die ik van Annie heb gekregen. Ik heb er bewust geen tekst op geplakt omdat ik de stof en kleuren zo mooi vind. Omdat ik al gaatjes in de losse pagina's had gemaakt (het zou eerst een bijna vierkant boekje worden maar dat werd te dik) moest ik een creatieve oplossing bedenken. Met de crop-a-dile gaatjes in de kaft gemaakt en er 4 owires van 4 ringen aan bevestigd. De binnenkant van de kaft beplakt met bijpassend papier.

Het zijn nu eigenlijk twee boekjes, gevangen in één lange kaft. Op elk boekje onze namen gezet met gestanste letters. Een stencil op beide pagina's gelegd en er met een witte gelpen langs getekend.
 Als ik nu het boekje opensla dan kan ik onze uitwerkingen tegelijk zien. Erg leuk om de verschillen te bekijken en te bewonderen. Aan de linkerkant staan onze beschrijvingen. Ook al zijn de technieken hetzelfde, het is altijd fijn om te lezen welke kleuren er bijvoorbeeld zijn gebruikt.
 En de achterkant van mijn boekje:

10 opmerkingen:

 1. oh wat mooi allemaal, het boekje is erg leuk zo, heb ook een zutter gekocht en dat is het leuke van die manier van bindingen zolas jij het hebt gedaan,

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat dagen jullie elkaar toch geweldig uit Yvonne...zulke mooie resultaten weer!!

  Goede Paasdagen, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit werk weer schitterend en met dexelfde technieken toch weer zo verschillend. Super mooi.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig mooi weer, leuke technieken en het boekje wat je hebt gemaakt is helemaal super, alles mooi bij elkaar en een mooi overzicht.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Yvonne,en bedankt voor al die uitleg, op je blog kunnen we veel bijleren, en je voorbeelden zijn super!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige technieken allemaal .. daar zou ik wel eens meer over willen leren.

  Fijne Pasen, Claudia!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk weer om de verschillende technieken op 2 verschillende manieren uitgewerk te zien! Dat boekje is prachtig geworden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat ziet dat er weer schitterend uit Yvonne, heel leuk die verschillende uitwerkingen van jullie allebei en wat een mooi boekwerkje heb je eromheen gemaakt, dat is echt supermooi als ie helemaal gevuld is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig allemaal en wat weer een leuke technieken hebben jullie gebruikt. Ik vind je boekje echt super vooral de achterkant ben ik dol op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Yvonne,
  Ben na lange tijd weer eens komen koekeloeren bij je. Geweldig weer allemaal. Wat een creativiteit!!!!!
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)