zondag 1 september 2013

13 x 13 augustus

Deze maand hebben Marlies en ik weer 2 leuke uitdagingen uitgezocht en wat bleek....allebei hebben met één techniek een beetje gesmokkeld. Mijn uitdaging was distressed glue. Die hadden we al eens eerder gedaan in ATC formaat maar wilde ik graag ook iets groter doen.
Mijn uitwerking:
Ik heb de kaart gesponst met squeezed lemonade en spun sugar. Met mijn vinger tacky glue op verschillende plekken gesmeerd en goed laten drogen (de lijm bleef wel erg lang plakkerig). Hierna met worn lipstick en mustard seed gesponst en dan zie je dat de lijmplekken geen inkt opnemen. Van een stuk printer papier een vierkant gescheurd, kleiner dan de kaart en de buitenrand gesponst met ripe persimmon. Een dun streepje accentueert de rand. Tekst en distels gestempeld met zwarte stazon.

Marlies maakte deze:
Marlies heeft een stencil gebruikt en pritt lijm over de ruimtes gesmeerd. Ik moet zeggen dat ik het een heel gaaf effect vind hebben. Marlies, je mag vaker smokkelen hoor ;-)

De uitdaging van Marlies was cling film. Dit is haar uitwerking:
Je mengt een beetje glaze door de verf en smeert dat op je kaart. Vervolgens druk je er cling film (huishoudfolie) op en laat het goed drogen.

Ik had geen flauw idee wat dat glaze was en heb hierbij dus gesmokkeld:
Ik startte met witte en turquoise verf en legde daar de cling film op en kneedde de boel een beetje. Wat denk je....één grote turquoise massa! Mmmmm, wat nu gedaan? Nog wat witte banen geverfd en met een prop folie aan het deppen geslagen. Na drogen nog geelgroene en witte verf deppend aangebracht tot ik de achtergrond mooi vond. Alleen mis ik nu de glanzende laag. Marlies vertelde later dat je ook glossy accents kan gebruiken (en dat staat dus gewoon op mijn tafel, hahaha). Swirls in de hoeken gestempeld en ze verbonden d.m.v. een dun lijntje. De jurk apart gestempeld en gekleurd met spiced marmalade en ripe persimmon. Uitgeknipt en op mijn zelfgemaakte kleerhangertje geplakt. Wat stickles op het bovenlijfje gesmeerd.

11 opmerkingen:

 1. wat een prachtige uitwerkingen weer deze maand, zo verschillend en wat een leuke technieken hebben jullie gekozen. Ga ik ook eens uitproberen, ik ben trouwens wel benieuwd of de pritt lijm nu van de template af is....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kaarten!
  Wat zijn de achtergronden mooi geworden zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk allemaal en wat een leuke technieken, ga ik
  ook proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kaarten hebben jullie weer gemaakt en leuke technieken toegepast, een genot om naar te kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi Yvonne, en ben je er nu achter wat glaze is? Ben benieuwd!
  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, haha. Glaze is glossy lijm, glossy accents kan je daar ook voor gebruiken. En laat dat nu gewoon op mijn werkblad staan ;-)

   Verwijderen
 6. Mooi hoe jullie al die technieken doorlopen en de uitdaging steeds tot een goed einde weten te brengen !!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo jullie hebben weer leuke technieken gebruikt.
  Prachtige kaarten!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind beide technieken erg leuk. Hele mooie kaarten geworden. En wat leuk van dat randje op de eerste kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen hoe je gestoeid hebt en zulke mooie resultaten hebt gekregen Yvonne! Voora de kaart met het oranje jurkje: te gek!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)