dinsdag 15 april 2014

Creative Ladies - O en P

Het tekenvirus heeft me wel een beetje te pakken sinds ik lifebook volg. Voor de letter O heb ik het woord Opruimen gekozen. In mijn hoofd was het plaatje al compleet maar mezelf kennende loopt het altijd wel anders dan gepland. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Verplicht figuur is een trapezium. Ik heb de letters voor Lia gemaakt.
 Eerst de achtergrond maar eens gemaakt. Twee lagen gesso op de pagina gesmeerd. Hierover ecoline (magenta en groen) met water en dit besprenkeld met zeezout. Aan de bovenkant met een kwast ecoline gesmeerd en lekker laten druipen. Klein beetje compso teal (dylusions) erover gesprayd. Witte dylusions over 2/3 van de pagina gesprayd.  Met witte verf over een stencil gesponst. Tussen alle lagen door steeds goed laten drogen. De kast heb ik zelf getekend. De gesloten deur bestempeld met een houten structuur stempel. Aan de linkerkant bloemetjes gestempeld met cherry pink (stazon) en deze met witte gelpen bewerkt. Kast ingekleurd met derwent inktense potloden: dark aquamarine en fuchsia. Alle kleine attributen op apart papier getekend, gekleurd, uitgeknipt en in de kast gerangschikt. De vrouw gestempeld en ingekleurd met derwent colorsoft: soft en blus pink, pink lavender en ochre. De schoen met teal blue gestempeld. Kast en vrouw opgeplakt, letters gestempeld en met potlood en fijnschrijver nog wat accenten aangebracht.

Op de beurs in Nijkerk heb ik een prachtige pilaren stempel gekocht, perfect voor de letter P. Het kleurenpalet voor deze maand:
En mijn uitwerking:
 Ballerina gestempeld en gemaskerd. De pilaren gestempeld en toen zag het er als volgt uit:
 Maar omdat we op A5 formaat werken vond ik het het mooier om de onderste lijnen te verlengen tot de onderkant van de pagina. Pumice stone (distress) op een sheet gedept en met water en penseel van onder naar boven op de pagina gesmeerd om een dynamischer effect te creëren. Met een cirkelmal en witte verf het spotlight gesponst en omtrokken met een witte posca. Masker weggehaald. De ballerina ingekleurd met derwent colorsoft: lime green en light green. De strepen aangezet met lime green. Met geelgroene verf (amsterdam) cirkels gestempeld. Het woord : pilaren" handmatig geschreven. Stickles gesmeerd op de jurk, schoentjes en spotlight.

8 opmerkingen:

 1. Prachtig werk...10 met griffel voor de pilaren kaart
  Yvonne!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi zeg! je hebt dat kastje dus zelfgetekend! Ik had het net al op Flickr gezien en dacht nog, wow wat een toepasselijke stempel,haha
  Prachtige creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig opruimwerk Yvonne, maar je pilarenkaart is echt super, prachtig hoe die danseres een speciale dansvloer krijgt van jou!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat weer geweldige onderwerpen heb je gekozen, ze zijn allebei prachtig...echt Super!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtig, met mooie technieken, de pilaren kaart vind ik helemaal SUPER

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ja zeg...heb ik zomaar weer wat berichtjes van je gemist! Snap er niets van, ik krijg je niet in mijn blog rol. Geweldig is deze uitwerking van je letters weer en ook je life book projecten zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig weer, heel creatief en zulke mooie stempels gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. schitterend en wat mooi verlengd op A5, alsof het ervoor gemaakt is, het opruimen is zo leuk gevonden en uitgewerkt, heel erg grappig, hoe kom je er toch elke keer weer op.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)