zaterdag 28 juni 2014

Zomerchallenge - week 4

Bijna op de helft van de challenge en wat vliegt de tijd! Week 4 hebben we alweer achter de rug.

Dag 22 - Je voordeur
 Stencil "stained glass" (Stampinback) op mijn kaartje gelegd en met drie kleuren blauw gesponst: tumbled glass, salty ocean en faded jeans. Foto uitgeknipt met een fotorandjes schaar. Bloempot gestempeld en ingekleurd met stiften. Bloem met bamboo leaves en sweet plum (memento) gestempeld en bewerkt met stiften en inkt. Alles opgeplakt en met seedles preserves de cijfers gestempeld. Mijn straatnaam met losse letters gestempeld. De cirkels met zwarte archival. Bloempot bewerkt met glossy accents.
Hier is het mooie stencil te zien:

Dag 23 - Favoriete songtekst: The rose van bette Midler
 Een stuk muziekpapier verfrommeld en opgeplakt. Bubblegum pink gesprayd, gedroogd, laagje gesso erover met een bankpasje en weer laten drogen. Met claret (stazon) rozen gestempeld en weer een laagje gesso aangebracht. Met rood lyra krijt voorzichtig over het kaartje heen gewreven zodat de kreukels beter zichtbaar werden. Flink gesprayd met witte dylusions om de kleur wat zachter te krijgen. De letters gestempeld en met witte posca omlijnd. Roos op apart papier gestempeld, gekleurd met lyra krijt en opgeplakt. Nog wat washi tape geplakt en de naam van Bette Midler een aantal keer langs de rand geschreven.

Dag 24 - Monochromatic (alles in één kleur)
 Worn lipstick op mijn craftsheet gedept, water gesprayd en mijn kaartje erdoor gehaald. Gedroogd en met dezelfde kleur over een chevron stencil heen gesponst. Met roze verf en een wc rolletje cirkels gestempeld. Met fuchsia het silhouet gestempeld maar omdat dat niet goed zichtbaar was heb ik haar nogmaals gestempeld op een ander kaartje en helemaal fuchsia geverfd. Met witte inkt tekst erop gestempeld. De woorden met fuchsia gestempeld. Alles opgeplakt.

Dag 25 - Blokletters
 Dotjes gele, oranje, fuchsia en blauwe verf op mijn kaart aangebracht en met een roller in de lengte over mijn kaartje gerollerd. Witte verf door een blokjes stencil gesponst, met zwarte inkt door een ander stencil. Cirkels gestempeld en vijf keer het woord ART gestempeld/geëmbost.

Dag 26 - Schilder lijnen
 Gele en blauwe bister op mijn kaartje gestrooid en water erover gesprayd. Met behulp van maskerpapier en bruine verf de ladder geschilderd. De vorm van het jongetje van internet gehaald (een soort winegum figuurtje) en met verf ingekleurd. Uitgeknipt en op de ladder geplaatst. Witte lijnen aan de bovenkant van de sporten getekend en met goudkleurige gelpen schroeven gemaakt.

Dag 27 - Gebruik papiersnippers
 Uit een fietsroute magazine snippers gescheurd en met decoupage lijm opgeplakt. Laagje gesso erover gesmeerd. Met gele en oranje lyra krijtjes de achtergrond gekleurd en met mijn vinger (nat gemaakt aan een lotiondoekje) uitgesmeerd. De rode zon uit rood vloeipapier geknipt en vast geplakt. De skyline gestempeld en uitgeknipt. Met zwart rondom wat verf aangebracht. De skyline opgeplakt en het woord "believe" gestempeld. Met posca's en stiften nog wat accenten aangebracht.

Dag 28 - Washi tape
Het hele kaartje vol geplakt met pijlen tape. Op een ander kaartje stukjes roze/wit tape geplakt en daar meisje Mela op gestempeld en uitgeknipt. Over de pijlen heen paarse tape geplakt en daar Mela op geplakt. Tekst gestempeld en in stukjes geknipt, gemat op roze papier.

4 opmerkingen:

 1. Wat een werk heb je hier weer aan gehad, maar wat zijn de resultaten leuk Yvonne!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ze zijn mooi allemaal!! op de helft al weer, wat gaat het toch eigenlijk snel allemaal! Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw alle dagen een feestje wat zijn ze leuk he!!!!fijn weekend liefs Joukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. stuk voor stuk plaatjes, dat jochie vind ik zo grappig en de rose zo mooi, dat stencil geeft ook een gaaf effect, al met al weer een mooie serie.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)