zaterdag 25 oktober 2014

Tags met technieken uit de Craft Stamper

Ik loop heel wat maanden achter met de tags die ik maakte voor de uitdaging met Marlies dus het is hoog tijd om mijn "schuld" in te lossen ;-) 

Uit de Craft Stamper van juni koos ik Double embossed (pagina 59)
Tag gesprayd met grijs/groene Art Anthology en met paars wat spetters gemaakt. Swirls gestempeld met paarse inkt. Een papier met een embossingfolder bewerkt, bloemen gestempeld en uitgeknipt. De bloemen bewerkt met verschillende kleuren embossingpoeder door elkaar. Met een watervast inktkussen de geëmbosde delen voorzichtig gekleurd. De randen nog een keer bewerkt met zilver poeder. Een brad door de bloemen en ze op de tag geplakt. Tekst gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt.

Juli - Bleach blocking (pagina 28)
De tag helamaal gesponst met peacock feathers. Een rond sponsje nat gemaakt met water en even op de achtergrond gedrukt. Hierdoor neem je wat inkt weg en krijg je mooie waterige cirkels. Dit kan je uiteraard ook doen met de rechthoekige variant maar ik hou nu eenmaal meer van ronde vormen. Ballerina 1 (Lost Coast Designs), de bol en blokjes gestempeld. Ingekleurd met derwent colorsoft en details met mijn witte gelpen (uiteraard). Tekst gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt.

Augustus - Distress watercolor (pagina 29)
Engeltje "naughty Joyce" gestempeld. Geen idee welk merk het is maar ik heb deze stempel vernoemd naar mijn schoondochter...een lieve, leuke en af en toe chaotische meid die erg graag grapjes maakt. Ze kan ook zo ondeugend kijken en windt haar schoonvader met gemak om haar vingers, hihihi. De takken gestempeld en met versamark de sterren gestempeld en bewerkt met wit embossingpoeder. Met een waterpenseel en distress inkt alles ingekleurd. Gebruikte kleuren: tumbled glass, shaded lilac, peeled paint en chipped sapphire.

September - Water stamping (pagina 39)
De tag gesponst met picked raspberry, wild honey en seedles preserves. Een cirkel stempel (Art Journey) nat gemaakt en gestempeld op de achtergrond. Spetters gemaakt met raider (Art Anthology). Verschillende cirkels gestempeld op papier in dezelfde kleuren maar dan sterk verdund. Uitgeknipt en op elkaar geplakt. Tekst gestempeld (Stampinback) en opgeplakt. Een bijpassend bedeltje aan een lintje bevestigd en nog even gespeeld met mijn witte gelpen.

6 opmerkingen:

 1. Drie prachtige tags Yvonne, leuk dat je steeds blijft experimenteren met technieken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie tags zijn het geworden, leuke technieken ook, ik had ze al gemist, dus ik ben blij dat je ze nu gedeeld hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit zijn weer hele mooie tags geworden en wat leuk hoe je het beschrijft. Ideeen opdoen (stelen :) noemen ze dat geloof ik he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige tags weer, en zo fijn dat je erbij schrijft hoe je ze gemaakt hebt. Kan ik nog wat van leren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie allemaal maar die danseres......love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige tags en wat een leuke stempel op die 2e tag!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)