maandag 19 januari 2015

Afrika boekje

Vanaf deze maand ga ik samen met schoonzus Monika en vriendin Lia lekker creatief aan de slag als onze mannen gaan pokeren. Daar heb ik jarenlang ook aan mee gedaan maar daar heb ik niet meer zo'n zin in. Ik had een boekje voorbereidt met een "sewing over leather tapes" binding. Geen moeilijke techniek maar wel één met een prachtig uiterlijk. Kort geleden heb ik een heleboel stempels over kunnen nemen met het Afrika thema en dat is dan ook gelijk het thema van het boekje.
De kaft:
Voor de kaft heb ik een stevig stuk dozenkarton genomen en op maat gesneden (15,5 x 15,5 cm. Van een rol kraft inpakpapier heb ik een ruim stuk gesneden en hier een stevige prop van gemaakt. Weer open gevouwen en vastgeplakt op het karton. Om het goed aan te drukken heb ik een roller gebruikt. Randen afknippen met een marge van 3 cm, naar binnen gevouwen en vast geplakt. Met een inktkussen (walnut stain) zachtjes over het oppervlakte gewreven zodat de bovenliggende delen bruin werden. Op een apart stuk papier de collage gestempeld en op de kaft geplakt. Met modpodge de hele voorkant ingesmeerd zodat het gesealed is.
De binnenkant van de kaft beplakt met een stuk design papier. De kleuren passen perfect bij dit thema. Voor de binnen pagina's heb ik 10 vellen gesneden van 30 x 15 cm. Deze dubbel gevouwen en alle randen met de distresser bewerkt. De randen wat gekleurd met aged mahogany en walnut stain. De rug beplakt met een stukje washi tape. Twee stukjes leer geknipt van 18 x 2,8 cm. De stukjes leer meegenomen tijdens het vast naaien van het boekje.
Dan ziet de rug er zo uit:
Ik heb mooi contrasterend wax koord gekozen. Wel wat lastiger om te verwerken maar ook erg mooi. Toen we het boekje in elkaar hadden was het eerst tijd om een hapje te eten en de hondjes van Lia en Monika uit te laten. Mijn cavia's zijn viespeuken en plassen gewoon in hun hok ;-)

Nadat we ons buikje vol hadden gegeten hebben we alledrie de eerste pagina in ons boekje gemaakt. Dit is de mijne:
Ondergrond met geel/oranje tinten gesponst, turquoise verf door een stencil gesponst en met rood/bruine verf de randen bewerkt. De stempelafdrukken wat detail gegeven met een witte gelpen. Nieuwsgierig naar wat de anderen hebben gemaakt ? Kijk dan even op facebook bij mijn account, daar staan we met z'n drieën bij elkaar.

4 opmerkingen:

 1. prachtig wat een mooi boekje, je kaft en je binding zijn schitterend en de 1e pagina is helemaal in Afrika kleuren en stijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig is dit nu al, en wat leuk om dit samen te doen.
  Succes en de rest krijgen we toch ook nog wel te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schitterend!
  mooie nieuwe header heb je!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een gaaf project Yvonne, leuk en mooi idee voor je kaft om het papier zo te bewerken! Ook je eerste pagina is yummie en de binding schitterend en yes...ik snap hem denk ik :) Ga ik ook eens uitproberen, zóóó mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)