zondag 21 juni 2015

Quirky Dutch Summer - week 1

Dit jaar is er weer een Quirky Dutch Summer. Marit Barentsen is de bedenkster hiervan...10 weken lang een nieuwe uitdaging op maandag. Dit kan van alles zijn en dit jaar zijn er ook gasten die iets bedacht hebben. Afgelopen week is de eerste uitdaging online gekomen: maak een eigen boekje, bijvoorbeeld van een oud boek een "nieuw"maken. (Het zogenaamde “alteren” van een book. ‘Alter’ = herscheppen, veranderen, vermaken.)
Ik ben van de week naar de kringloopwinkel gelopen en heb daar een paar boeken op de kop weten te tikken voor 50 cent per stuk. Gisteren eindelijk de tijd gevonden om aan de sloop werkzaamheden te beginnen ;-)
Zo zag het boekje eruit in originele vorm:
 Voorzichtig de binnenkant los gemaakt:
 De kaft in de gesso gezet:
 Met blauwe en zwarte verf een heel donkerblauwe kleur gemaakt:
 Sterren door een stencil gesponst met goudkleurige verf:
De huisjes met donkerblauwe watervaste inkt gestempeld op vloeipapier, met modpodge opgeplakt en bewerkt met een goudkleurige gelpen:
Aan de binnenkant komt stevig papier om lekker op te kunnen werken. Daar ben ik nog mee bezig en zal ik later aan dit bericht toevoegen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig resultaat Yvonne! Het moment dat ik het zag schoot het woord 'nachtboekje' of 'boekje voor nachtgedachten' door mijn hoofd... zo'n verstild beeld van een stad in slaap... (en nou ben ik natuurlijk geinspireerd om voor mezelf een 'nachtboekje' te gaan maken, alsof ik niet al genoeg journals en werk heb op 't moment, haha... maar wel heel leuk hoe inspiratie heen en weer kan vloeien hè?! Ik zet het er maar bij op mijn 'to want' lijstje...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw zoals ik ook al op FB zei vind ik je boek echt te gek geworden.
  Prachtig je voorkant.
  Wel ben ik heel benieuwd hoe je nieuwe blz. aan het boek toe gaat voegen. Want hoe doe je ze aan elkaar vast omdat je geen ingebonden kaft hebt?
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Yvonne, idd net een 'nachtboekje' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kaft is ontzettend mooi geworden! Ben benieuwd naar de rest.
  Groetjes Maja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat is mooi geworden.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)