zondag 8 november 2015

Tutorial boekkaft alteren

Een poosje geleden heb ik het kleine art journal van Dyan Reaveley gekocht. Nu zit daar een standaard kraft kaft omheen en aangezien ik altijd alles wil personaliseren ben ik daar vandaag mee aan de slag gegaan. Ik heb stap voor stap foto's gemaakt en alles toegelicht.

Stap 1 - Het originele boekje:
 Allereerst heb ik het elastiek eraf geknipt. Dat zit me altijd in de weg en na een poosje gaat het toch lubberen dus...weg ermee!

Stap 2:
 De hele kaft ingesmeerd met zwarte gesso. Stevig papier gepakt en door verschillende embossingfolders gehaald. Dit zijn de folders die ik heb gebruikt:
 De voor- en achterkant beplakt met de witte stukjes geëmboste delen.
Alleen de rug heb ik gelaten zoals die is:

 Stap 3:
 Alles nogmaals helemaal insmeren met zwarte gesso. Ik heb hier een sponsje voor gebruikt. Het was wel even schrikken omdat het leek alsof de embossing een eind ingezakt was maar dat kwam allemaal goed.

De zwarte gesso en koperkleurige verf  die ik heb gebruikt:

Stap 4:
 Met een grote ronde stevige kwast een heel klein beetje koperkleurige verf opgenomen en over de kaft heen gebrushed (met een vrij droge kwast kleur aanbrengen). Ik werd er helemaal blij van, wat een mooi effect!
Opengeslagen:

Stap 5:
 Een dikke laag clear crackle paint aangebracht (een dunne laag werkt niet, dan komen er geen crackles). Goed laten drogen, de crackles komen vanzelf tevoorschijn.

En zo ziet het er uiteindelijk uit:
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo enorm zou blinken maar de kaft kan in ieder geval tegen een stootje. Op de voorkant heb ik nog een reststukje gebruikt, op dezelfde manier bewerkt maar dan zonder de crackle paint. Gemat op een stukje manilla papier en met extra stevige vastgezet.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tutorial hebben en als jullie ermee aan de slag gaan...heel veel plezier!

9 opmerkingen:

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)