zaterdag 10 september 2016

Resist en poezelig - vierde project van de Creative Ladies

Het is september en dat betekent dat er weer een nieuw project is gestart voor de Creative Ladies. Dit jaar verzinnen we om de beurt iets wat we in of op ons art journal, kaart, tag of waar je ook voor kiest moeten verwerken. Alida bijt het spits af en ze wil graag een resist techniek zien en wat poezeligs. Ook moeten we een ATC in dezelfde stijl maken...die houden we nog even geheim tot we elkaar zien bij de reünie. 

Ik heb gekozen voor wax papier, lang geleden dat ik dat heb gebruikt maar altijd goed voor een leuk effect.
Mijn uitwerkingen maak ik in een klein art journal, het is een boekje van Finnabair met verschillende soorten papier erin. Enige nadeel is dat de ringen in de weg zitten...in het ergste geval kan ik ze eruit halen en ze later opnieuw bevestigen maar voorlopig probeer ik het nog even met de ringen erin.

Ik heb een stuk wax papier op maat geknipt en er een goeie stevige prop van gemaakt zodat het lekker kleine crackles geeft. Tussen 2 pagina's gelegd en met een warme strijkbout rustig de was laten smelten. Gele waterverf in het midden aangebracht met een flink nat penseel. Gedroogd en met een sponsje eerst distress spiced marmalade en daarna aged mahogany aangebracht. Met plum (archival) de grassen gestempeld. Aged mahogany door een chevron stencil heen gesponst. 

De rechterkat op tissue papier gestempeld en aan de achterkant bewerkt met gesso en witte verf. Op de rechter pagina geplakt en ingekleurd met distress markers rusty hinge en spun sugar. Met een witte posca rondom de kat getekend en uitgeveegd met mijn vinger. Met een klein rolletje zwarte cirkels gestempeld en toen dacht ik dat ik wel klaar was.
 
Maar ja...ik wilde op de linker pagina ook nog iets toevoegen. Het kraakte behoorlijk onder mijn schedeldakje en uiteindelijk nam de euforie het van me over. Wat als ik dezelfde kat nu eens in spiegelbeeld af zou drukken! De kat op een glad stuk rubber gestempeld en daarna direct op een stukje papier. Mmmmm dat was wel een erg flauwe afdruk. Nog even bezig geweest met een zwarte fijnschrijver maar daar werd ik niet echt gelukkig van. Wat nu? Ik heb dezelfde procedure herhaald met versamark en de spiegelbeeld afdruk bewerkt met zwart embossingpoeder...helemaal goed! Poes uitgeknipt en opgeplakt. 
Oh ja...het groen in het midden heeft geen speciale betekenis hoor...komt van het doorlekken van een andere pagina. Ik was iets te enthousiast bezig ;-)

De stempels die ik heb gebruikt zijn van Lost Coast designs:
Shrubbery en de kat komt van de plate More cats.


1 opmerking:

  1. geweldig mooie uitwerking, en wat leuk dat wax papier dat ken ik niet, ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)