maandag 16 januari 2012

Luchtballon

Drie ATCs met dezelfde stempel en allemaal verschillend bewerkt....wel hebben ze allemaal een kwastje met verdund bleekwater te verduren gekregen ;-)
Dit is het prototype welke ik heb gebruikt voor een uitdaging "vliegend spul". Gele, oranje en rode inkt gebruikt. De ballon gemaskerd en op verschillende plekken met een kwastje verdund bleekwater opgebracht waardoor de inkt vervaagd en verkleurd. De letters uit de losse hand geschreven, met witte gelpen golfjes gezet en met witte inkt (met wattenstaafje) een mistige rand rondom de ballon gezet:
Het tweede kaartje heb ik eerst besprayed met verschillende kleuren colorwash. Hierna de ballon gestempeld en de vleugels, touwtjes en rondom de ballon bleekwater gebruikt. Met zwarte embossingpoeder het woord "explorer" en kompas geplaatst. Met zwarte identipen een krullerig randje getekend :
Tot slot weer één van mijn befaamde mislukkingen die toch weer goed uitpakken. Ik had hier eerst met inkt op een acrylblok een rechthoek gestempeld in geel en oranje. Met limegroen een rand erom heen gesponst en de ballon en het vogeltje gestempeld.......dat zag er bespottelijk uit ! Werkelijk niets paste bij elkaar. Ik besloot om de hele achtergrond met een waterpenseel rood te verven (wie verzint zoiets nu toch) en dat werd uiteraard één vieze kliederboel. Nu stond mijn bakje met bleekwater er nog en ik heb over het hele kaartje bleekwater gekalkt. Dat zag er best geinig uit en na drogen werd de kleur steeds mooier en ben ik met witte gelpen gaan tekenen. De spinnenwebben kwamen bijna vanzelf op papier en het vogeltje kreeg ineens een geheel andere rol toebedeeld : die van ballonvaartvanger ! De kaart heet dan ook : "Birdie will grab you" . Tot slot met dunne zwarte stift nog wat accentjes aangebracht en dit is dan het eind resultaat:

8 opmerkingen:

 1. Leuk Yvonne, wat kun jij toch lekker "knoeien" met inkt en.....het wordt vanzelf weer iets moois! Knap hoor!
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dee kaarten zijn weer brilliant Yvonne. Zoooo mooi, prachtige kleuren en schitterende details. Niet te vergeten je gave achtergronden. Super.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Yvonne, ze zijn alle drie prachtig. Kan niet zo 1 2 3 zeggen welke ik het mooiste vind. Ik vind ze allemaal erg mooi. Erg leuk om te zien dat je met dezelfde stempel en verschillende technieken zulke verschillende dingen kunt maken.
  Wat is het toch een heerlijke hobby.
  groetjes van Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk Yvonne je verhaal bij deze atc's, die ik echt ontzettend mooi vind geworden....en heerlijk he als iets dat dreigt te mislukken toch zo mooi wordt!
  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat zijn ze mooi en zo verschillend.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn erg mooi geworden ! De eerste is wat betreft kleurgebruik mijn favoriet !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat schitterend gemaakt Yvonna,prachtige kleuren zeg.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Drie prachtige ATC's Yvonne! Mooie kleuren, prachtig gedaan met het bleek. De eerste twee spreken me het meest aan, maar bij de derde moest ik wel lachen om de vogel, die inderdaad ineens een heel andere betekenis heeft gekregen, wat dan weer heel grappig is!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)