zondag 4 maart 2012

Uitdagingen februari

De uitdagingen van de afgelopen maand waren weer heel verschillend en erg leuk om te doen. Ik begin met de uitdaging van de Stempel ATC Ruilgroep, onderwerp is zwart/wit en maskeren. Een leuke uitdaging waar ik dit van heb gemaakt :
Heel simpel maar met een heel mooi effect. Drie keer hetzelfde gezicht en twee kleinere stempels. Als laatste de tekststempels erop en met black soot de hoeken en randen licht aangezet. Gemat op een zwarte kaart.

Voor Dutch ATCs heb ik een ATC gemaakt met het onderwerp  bomen :
Hierbij heb ik stempelkarton van stampinback gebruikt. Spiced marmalade en fired brick op een sheet en besprenkeld met water. Hier het kaartje ingelegd, gedroogd en nog een keer door de inkt gehaald. De boom gestempeld en het vogeltje met zwarte embossingpoeder bewerkt. Tekst op de computer gemaakt, gekleurd en uitgeknipt. Gemat op een zwarte kaart.

Bij de Craftorij was het onderwerp : circus. Hier heb ik even over na moeten denken want ik heb niet echt iets met dit onderwerp. Toch een leuke stempel gevonden en er dit van gemaakt :
Stempel geplaatst en ket kaartje gesponst met vintage photo en brushed corduroy. Met een rood inktense potlood wat delen ingekleurd en met een witte gelpen wat accenten aangebracht. Het ticket had ik nog liggen. Ik heb het uitgeknipt, verfrommeld en bewerkt met walnut stain. Vastgezet met nietjes. Gemat op een rode kaart.

Bij Scrappers Anonimous was ik deze keer de host en ik had het onderwerp "cirkels" gekozen :
Smeer het kaartje in met gesso en verf het daarna met lime groene acrylverf. Pons wat gaatjes uit een kaartje en gebruik dat als mal. Spuit colorwash over de cirkelmal (stream en wild plum) en laat het drogen. Ga nogmaals met gesso over het kaartje heen (gebruik je vinger). Nu loopt de kleur van de colorwash wat uit waardoor er een mistig effect ontstaat. Stempel de knikkers op het geheel en pons 2 kleine cirkels uit een restje papier. Pons een grotere cirkel uit en gebruik de mal hiervan. Tamponneer met een kwast een paar cirkels met gesso (ik heb 2 lagen gedaan) en laat drogen. Plak de 2 kleine cirkels verhoogd op het kaartje. Gemat op een zwarte kaart.

6 opmerkingen:

 1. Ook deze creaties zijn weer zo apart en leuk Yvonne...altijd leuk om te lezen hoe ze tot stand zijn gekomen en erg inspirerend!

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een diversiteit en creativiteit Yvonne. Schitterend weer.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi weer Yvonne en mooie technieken, de onderste vind ik helemaal super.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kaartjes heb je weer gemaakt!
  Misschien heb je niet zoveel met het circus, maar dat is niet te zien hoor. Leuke combinatie van stempels en met het ticket erop, leuke kleuren.
  Mooie achtergrond van je bomen ATC, en met de combinatie van de bomen met de vogel en de tekst, erg leuk!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke en mooie creaties heb je weer gemaakt zeg.
  Totaal verschillend maar alle vier heel heel mooi.
  Leuk om te lezen hoe je ze gemaakt hebt.
  Steek ik altijd weer iets van op.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WOW all are so fabulous, I'm fascinated. The 1. is very impressive, but I love them all!
  Lieve groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)