zaterdag 2 juni 2012

Vierde techniek uitdaging Marlies

De uitdaging van Marlies was deze maand werken met tyvek. Een product waar ik nog nooit mee had gewerkt dus Marlies was zo lief om een envelop op te sturen (dank je wel Marlies). Ik aan de slag met strijkijzer en bakpapier.... Tjongejonge, dat viel nog niet mee, alles plakte aan elkaar of ik hield helemaal niets over maar uiteindelijk is het dan toch gelukt en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben.
Dit heeft Marlies ervan gemaakt :
 Mooi met die donkere achtergrond.
Dit is mijn uitwerking :
Achtergrond met pool en citrus (adirondack) op een sheet met water. Paspop gestempeld en het lapje tyvek (zelfde kleuren met rood als extra kleur) als stof op de paspop bevestigd met kleine nietjes. Vervolgens de paspop ontkleurd met een beetje verdunde bleek. Rondom met een fijnschrijver dunne lijntjes getrokken.

Mijn uitdaging was een hele simpele maar oh zo leuke : Maak een achtergrond met stukjes crêpe-papier. Mijn uitwerking :
 Ik heb heel veel kleurtjes gebruikt, allemaal in stukjes/reepjes gescheurd en alleen de stempel van het gezicht erop geplaatst. Het oogwit heb ik met een gelpen wit gemaakt. Deze stempel (met nog 5 andere gezichtsuitdrukkingen) heb ik op de beurs in Zeist gekocht en ik vind ze geweldig !
En dit maakte Marlies :
Ik vind dat we deze keer wel heel fraaie kaartjes gemaakt hebben :-)

9 opmerkingen:

 1. Waw Yvonne dit heb je wel echt fantastisch gedaan je, gezicht met die vele kleurtjes vind ik super maar die aankleding met Tyvek vind ik gewoon fantastisch, ik heb nog ergens een enveloppe liggen van Zeist, maar ik heb nog altijd niet durven proberen, natuurlijk wil ik wel ruilen met jou maar ik vraag me af of ik wel goed genoeg ben, ik ben maar een amateur hoor, nergens opleiding gehad en veel workshops heb ik ook nog niet gevolgd, in Nederland kan je dit veel gemakkelijker als in Belgie

  Als je bij mij iets ziet dat je aanstaat zeg het dan alvast!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch werk Yvonne.
  De pop met de tyvek is super. Het gezicht op je crepe papier trouwens ook. Erg leuk.
  Fijn weekend en groetjes
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn jullie elkaar weer leuk aan het uitdagen Yvonne! Dat tyvek is zo gaaf maar ook wel onvoorspelbaar spul he...net als sprayinkt..je weet het eindresultaat niet zeker. Vorig jaar kocht ik trouwens vellen in A4 formaat bij De Stempelwinkel...die enveloppen ken ik helemaal niet :-)

  hartelijke groet en een fijn weekend, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat gaaf, tyvek heb ik nog nooit van gehoord, maar wat een mooi resultaat.
  de onderste 2 kaartjes zijn ook super.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uitdagingen weer Yvon
  Vind die met tyvek helemaal super mooi .

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat mooi geworden! Tyvek nooit van gehoord maar het ziet ererg leuk uit! Ook de kaarten met crepepapier en die stemoel is idd geweldig!
  groetjes coby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig resultaat met de Tyvek! Je weet nooit waar het eindigt met dit spul, komt er iedere keer opnieuw anders uit tevoorschijn, maar dat is ook wel weer de uitdaging en het leuke ervan. Vooral bij de kaart met de paspop ziet het er zo mooi uit!
  Fijne zondag, groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie uitwerkingen van jullie allebei Yvonne, ik vind die gezichtsstempel helemaal supermooi, daar komen er vast nog meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er weer geweldig uit! en dit zijn echte yvonne-dingen hoor! :) Groetjes, Irm

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)