zondag 5 augustus 2012

Quirky Dutch Summer - deel 10

In week 8 was er weer een gast : Bethany Kartchner. Zij gaf als opdracht: spelen met acrylverf en muurvuller. Ik ben gelijk de schuur in gedoken en vond daar plamuur van alabastine. Moet ook kunnen dacht ik en dat was ook zo. Alleen was het al behoorlijk uitgedroogd en ik heb gewoon een slanke taille in mijn vingers gekregen van dat harde knijpen. Maar goed, ziehier het resultaat van mijn inspanningen. Als eerste mijn pagina met de dikke laag natte plamuur, waarin ik grof heb getekend met de achterkant van een kwast.
 Lekker laten drogen een nachtje en toen gaan verven. Voor mezelf had ik de uitdaging om in ieder geval bruine verf te gebruiken, een kleur die ik niet zo snel pak. Drie kleuren bruin heb ik gebruikt, rood en blauw (allemaal verf van de Action). Ik heb geverfd, wat weggepoetst, weer geverfd, net zolang tot ik tevreden was. Daar ben ik wel een uurtje zoet mee geweest. Laten drogen en de zigzagjes en strepen gekrast met een prikpen. De inkepingen ingekleurd met verschillende kleuren verf.
 Het hertje vond ik in mijn plaatjesbak en deze heb ik geverfd in dezelfde tinten. Daarna bewerkt met crackle accents. Nog wat details:
 Ik hou ervan om de grove structuur te zien.

10 opmerkingen:

 1. wauw, wat ben jij weer lekker aan de klieder geweest, dat hertje springt er erg mooi uit zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is mooi geworden Yvonne! Leuk is dat hè, een keer met een totaal nieuw medium spelen. Ik had het zelf ook nooit gedaan en vond het zeker voor herhaling vatbaar. Jouw werk is ook prachtig, leuk die ruwe lijnen afgewisseld met dunnere lijntjes en structuren. Ik hou ook van die kleuren trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een klus meid, maar het resultaat mag er wezen hoor!

  Grtjes Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij deinst ook nergens voor terug he Yvonne...alabastine, daar zou ik niet opkomen! Maar wat een leuk resultaat...het hertje doet het er prachtig bij!

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. erg leuk geworden, juist het grove en dan het vrij lege blad vind ik erg mooi

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er weer super gaaf uit, ik wist niet dat je ook een bouwvakker bent ha ha ha, met je alabastine, maar het resultaat is super zo met de grove structuur.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dus voortaan inderdaad bouwvakker werk doen?? Haha Nee hoor super gaaf met je albestine. Erg mooi geworden.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je toch goed in het uitproberen van alles,want wie gaat er nu met alabastine werken
  Echt daar moet je Yvonne voor heten.
  Het resultaat is SUPER super leuk geworden.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag via de Quirky Dutch Summer je link naar je blog en ik dacht ik kom even een kijkje nemen! Weer super gedaan zeg, mooi dat hertje en de verschillende kleuren. Ik zal wat vaker een kijkje komen nemen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi, maar ik had deze al op Flickr gezien.
  gr. Annie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)