maandag 8 oktober 2012

A creative art journey - les 4

Les 4 behelst de renaissance tijd waaronder Leonardo Da Vinci en Jeroen Bosch zich bevinden maar ook Michelangelo en Raphaël. Ik heb Raphaël gekozen als "prompt"om de vele Madonna figuren die hij schilderde. Ik liep afgelopen vrijdag in Goes en daar zag ik in een boekwinkel prachtige museum ansichtkaarten. Deze van Gustav Klimt was mijn grootste inspiratiebron.
 Ik heb van de kaart een kopie gemaakt die ik heb gebruikt op mijn pagina. Maar eerst heb ik met een brede roller over mijn big and juicy (foliage) gerold en mijn pagina gekleurd. Vervolgens de mal van het uitgeknipte figuur op mijn papier gelegd en en met een oude bankpas gesso erover gesmeerd. Nu ik het zo zie vind ik het eigenlijk al heel mooi maar ja, ik ben toch verder gegaan...
 .....want ik wilde de kleuren uit de kaart terug laten komen in mijn achtergrond. Met acrylverf heb ik cirkels geverfd en ingekleurd. Ook wat swirls getekend en op de gesso figuur Gustav Klimt figuren gemaakt (met stiften). Aan de rechterkant stukken tekst uit een boek geplakt en deze ingesmeerd met babyolie.
De uitgeprinte afbeelding opgeplakt en wat zwarte lijntjes om de figuren heen getrokken. Met een ronde mal en zwarte inkt een cirkel om de vrouw heen gesponst. Het babytje heb ik van internet geplukt, uitgeknipt en opgeplakt. Een stukje touw gekleurd met inkt en tussen de vrouw en baby bevestigd. Rechts nog bladeren gestempeld, gekleurd met distress inkt en de achtergrond van de tekst vellen met dried marigold gesponst.
Als laatste de tekst gestempeld en er een randje omheen gemaakt met bankpas en witte verf.
De Hoop......zo heet het kunstwerk van Gustav Klimt.

12 opmerkingen:

 1. Yvonne.............GEWELDIG! Vind het een waar kunstwerk! En wat een heerlijke inspiratie moet jij gehad hebben! Gustav zou wel eens jaloers kunnen worden,hahaha Groetjes, Irm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend hoe je de opdracht hebt ingevuld Yvonne. Geweldig mooi gedaan.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw Yvonne wat is dit PRACHTIG zeg, ik heb het op mijn gemak zitten bekijken, mooi dat je de stappen zo goed hebt beschreven.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig leuk om hier je opbouw te zien en het origineel, mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh Yvonne,wat is dit schitterend.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooo, wat mooi. En dat draadje tussen moeder en kind, is zo symbolisch.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jemig... ik heb er in stilte (en met mijn tong op de tafel) naar gekeken. Wat ongelofelijk knap! Jij hoort ook thuis in de rij kunstenaars!

  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat ontzettend mooi is dit zeg! Prachtig!!

  ( ik heb zo'n reuzentag opgemeten en het is 13x26 cm)

  Groeten Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had het natuurlijk al gezegd maar ik herhaal het hier nog even want ik vind hem zóóó mooi, echt een kunst werkje!! FF een vraagje, dat big and juicy (foliage) is dat de dezelfde inkt die je ook voor het embossingpoeder gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw, hoe krijg je het weer voor elkaar, super bedacht en gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jee wat een knap doordacht werkstuk Yvonne! En Gustav Klimt is een geweldige inspiratie!! Heerlijk resultaat dankzij jou!

  hartelijke groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)