zondag 4 november 2012

A creative art journey - les 12

De laatste les gaat over pop art. Een extra leuke les voor mij omdat ik 1,5 week geleden naar de tentoonstelling over pop art ben geweest in Nijmegen. Ik vind het een geweldig leuke tentoonstelling waarin ik veel herkenbaars tegen kwam. Eén van de grappigste werken vond ik de 3d-dame in corset, gemaakt door de kunstenares Jann Haworth. Zij maakt veel gebruik van stoffen en latex voor haar sculpturen. Mijn uitwerking is dan ook sterk geïnspireerd door haar "Lindner doll", samen met een sculptuur van Niki de Saint Phalle. Onder mijn werk staan foto's van de oorspronkelijke werken.
Ik ben begonnen met het maken van een schets:
 Alle lijnen met een fijnschrijver over getrokken:
 Met verschillende inkten ingekleurd:
 Het corset volgegoten met glossy accents om het een latex voorkomen te geven. Jammer genoeg zijn sommige kleuren wat door gelopen. Geprobeerd om wat schaduwen te maken, dat blijf ik erg moeilijk vinden dus als iemand tips heeft om op gekleurde figuren mooie schaduwen te maken... Haar halsbandje moet de lelijke plek in haar hals verdoezelen en staat haar wel erg goed ;-) De achtergrond met verf zwart gemaakt en kant en klare letters ernaast geplakt.
 Het glimt lekker:
 Corset van dichtbij:
En hier dan de originele werken.
Jann Haworth:
 Niki de Saint Phalle:

Volgende punt was...hoe ga ik dit werk bewaren en omdat ik erg hou van boeken heb ik eerst eens gekeken wat ik nog had liggen. Een prachtige ringband met canvas kaft in iets groter dan A4 formaat. De buitenkant heb ik geverfd met goudkleurige toververf van de V&D, lekker dik aangebracht en daarna met een prop keukenpapier deels afgedept. Dan krijg je een mooi oudachtig effect. De kantjes zijn grijze rub-ons. De afbeelding van de peinzende dame vind ik prachtig en ze heeft weken liggen wachten want ik wilde haar persé gebruiken en nu heeft ze toch een ereplek gekregen nietwaar? De tekst en cijfers zijn stickers.
Ieder werk heb ik aan de onderkant in het boek geplakt met erboven de kunst periode, gestempeld met losse grote letters:
Deze workshop is alweer voorbij, ik vond het erg leuk om te doen en wil ook nog andere prompts uit gaan werken en daarom heb ik ruimte in dit boek gelaten zodat ze er nog bij kunnen. In februari start er weer een nieuwe workshop bij Marit : Mixed emotions, ook hier ga ik weer aan meedoen want door deze uitdagingen gaat er een wereld voor je open en zie je andere kanten van benaderen in je creativiteit.

12 opmerkingen:

 1. Wauww..Yvonne, ik wou net op de PC afmelden toen ik zag dat je nog een les had geplaatst en wat voor één, super!! Wat mooi en wat leuk dat je het origineel ook laat zien, jou dame is iets discreter gekleed, ha,ha. En ook al zo´n mooi kaft, jij bent goed bezig! Het was idd een super leuke workshop en ik verheug me dan ook net als jij alweer op de volgende. Ik ben het helemaal met je eens, er gaat een creatieve wereld voor je open!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hahaha Willy. Ik vond het zo koud voor haar om met blote borsten rond te lopen. Het is tenslotte geen zomer meer ;-)

   Verwijderen
 2. WAUWWWWWWWWWWWWWWWW Yvonne dit is super super gaaf zeg .
  Het boek waar je ze in gaat bewaren ziet er ook heel mooi uit.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw Yvonne wat geweldig deze laatste uitwerking, dat corset, wat mooi gemaakt en uitgewerkt, super. Leuk idee om ze te bewaren in zo'n ringband, ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw!! Super mooie pagina! Het corset is geweldig! Dat heb je echt heel mooi gedaan en door de glossy accents komt het nog mooier uit! Net echt!!! Ik ga me ook opgeven voot Mixed Emotions, zie je dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, wat heb je dat mooi vorm gegeven, ik vind die beelden zo leuk maar om dan zelf zoiets te maken....Leuk dat je een foto van het corste hebt gemaakt waarop je ziet dat het echt glimt. En het boek is top!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow dit ziet er schitterend uit, zo mooi je eigen draai eraan gegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super creatief zeg! Wat mooi.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GEWELDIG Yvonne, wat een mooie insparatie maar jouw werk doet er niet voor onder!!!
  Je laat me telkens weer zo genieten...ook deze wordt weer gepind :-)

  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. SCHIT-TE-REND Yvonne. Wat een pracht. Deze dames zijn zo leuk. Je hebt er een pracht creatie van gemaakt, echt super.
  groetjes en fijne avond
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw, wat een mooie dame heb je getekend, het corset ziet er super uit, mooi opgelost de lelijke plek in haar hals met de halsband, staat haar zeker goed.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige creatie Yvonne, ik hou wel van die vrolijk geklede madammen, Heel mooi en weer zeer kunstig gedaan, ik heb echt genoten!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)