zondag 3 maart 2013

Kalender en scheuren

Mijn maandelijkse kalender pagina is klaar, deze keer in rood/roze tinten. En hartjes omdat valentijnsdag nu eenmaal in februari valt.
 Ondergrond ingesmeerd met gesso en daarna met rode colorwash te lijf gegaan. Een paar lagen aangebracht en laten drogen. Een swirl stencil op de pagina gelegd en met rode inkt gesponst zodat de swirls heel vaag zichtbaar zijn. Tweemaal de knappe dame van Stampotique (gooseneck) gestempeld, Hierna de randen gestempeld en gekleurd met zwarte marker en rode glaze stift. Gooseneck gekleurd met roze glaze pen en witte gelpen. Rondom de dames een omlijning getekend en zwart/wit gekleurd (dat blijft favoriet bij mij). Hartjes geknipt uit restjes papier, randjes met zwart gesponst, geschreven en opgeplakt.

Bij de Craftorij is de Stampotique uitdaging deze maand "scheuren".
Ik heb de achtergrond met roze en paarse ecoline gekleurd en het stuk waar ik "o joy" wilde stempelen met water bewerkt zodat het lichter van kleur zou worden. Het mannetje gestempeld en gemaskeerd. Het wiebertjes stencil aan de rechterkant gelegd en gesponst met zwarte distress inkt. Achtergrond ook nog wat kleur gegeven met peacock feathers. Water op mijn hand gespoten en spetters gemaakt op de pagina. Tekst gestempeld met jet black. Strookjes uit een krant gescheurd en gekleurd door te sponzen met verschillende kleuren distress inkt. Opgeplakt als een huisje voor het mannetje...hij is er zo blij mee. Beetje gespeeld met witte gelpen en mannetje gekleurd met glaze stiften. Omdat ik de linkr bovenhoek nog wat leeg vond heb ik daar Stampotique's spinnetje op gestempeld.

7 opmerkingen:

 1. Zelf gebruik ik zelden roze, maar wanneer ik jouw werk hier bewonder...geef je me de kriebels om het eens te gaan proberen. Leuk en mooi.
  Groetjes Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die kalender Yvonne, grappig met al die hartjes. Je uitdaging scheuren is ook goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi pagina voor de maand februari, zóóó leuk om op terug te kijken!! Ook je kaart met het gescheurde huisje vind ik gaaf, mooie kleuren heb je gebruikt! En de beurs was erg leuk, leuke nieuwe aanwinsten aangeschaft en erg gezellig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat is je maand pagina leuk geworden en dan het poppetje gewoon dwars stempelen, erg leuk! Je uitwerking voor de Craftorij is ook erg leuk!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi is je kalender pagina, toepasselijk de hartjes.
  je kaart is super gaaf.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig gedaan Yvonne,mooi die kleuren.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allebei heel heel mooi Yvonne.
  De hartjes op de kalender zijn inderdaad heel toepasselijk en het scheur werk voor je kaart is Superrrrrrrrrrrr,

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)