zaterdag 2 maart 2013

Mixed emotions - les 7 - Sadness / verdriet

Bij deze les maken we gebruiken van een mandala. Een leuke klus waar ik wel een tijdje aan bezig ben geweest. 
Ik ben uitgegaan van het woord SAD:
De hulplijnen zijn erg handig om mooie gelijke vlakken te krijgen. Zo zag mijn tekening eruit toen het nog niet gekleurd was, later heb ik er nog een schulprandje bij getekend:
De mandala heb ik ingekleurd met distress inkt en een waterpenseel. Het midden heb ik wat donkerder gelaten omdat daar mijn donkere emoties zitten. Maar verdriet heeft ook mooie lichte en heldere kanten...de fijne herinneringen. De twee gestempelde harten staan voor de eeuwige verbondenheid tussen mijn vader en mij en de gestempelde vrouw...dat ben ik (zou alleen haar figuurtje ook wel willen).
De achtergrond heb ik gesponst met 2 lichte kleuren en worn lipstick en daar ben ik met een natte kwast overheen gegaan zodat het iets in elkaar over is gaan lopen.
Het SAD heb ik aangevuld door NESS te schrijven en uit te knippen.

De tekst op  mijn pagina:

Sadness...dat gaat momenteel vooral over het verlies en gemis van mijn vader. Het is nu bijna 4 maanden geleden dat hij overleed en het gemis wordt alleen maar groter. Alle clichés zijn waar, hoe langer het duurt hoe meer ik denk : "kom nu maar weer terug, nu is het niet leuk meer". Niet meer kunnen praten, lachen, onze nieuwe auto laten bewonderen :-(  Verdriet komt met vlagen, soms vliegt het me ineens naar de keel en zak ik bijna door mijn benen van ellende. Maar ook kleur geeft emotie weer...daarom heb ik donkere kleuren in het midden gezet voor mijn donkere momenten en de heldere kleuren voor de momenten dat ik denk aan alle leuke en fijne dingen die we samen hebben meegemaakt.

10 opmerkingen:

 1. In mijn mail naar jou vroeg ik er juist naar, en ja het is zo waar hoe je het omschrijft: Het nooit meer wordt steeds voelbaarder. Dikke knuffel en fijn dat je er toch een uitwerking mee hebt kunnen maken!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is werkelijk schitterend! Je hebt het mooi uitgebeeld, verdriet ..het komt en gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk om hier nog even te lezen hoe je het hebt gemaakt, zoals ik al zei: ik vind hem echt super mooi en ik ben geraakt door je tekst, zo herkenbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig dat je zo je gevoel kan weergeven, mooi gemaakt.
  gelukkig zie ik vooral heldere kleuren en dat betekent dat je veel mooie herinneringen aan je vader hebt,

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je je emotie's hier prachtig uitgebeeld Patricia.
  Je tekst is ook zo helemaal waar.
  Sterkte met alle moeilijke momenten die je hebt .
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi uitgebeeld "verdriet", ja als ze voorgoed uit je leven zijn verdwenen, mis je ze ontzettend , niet!!! Dat getuigd maar dat je een fijne vader had, en dit moet je koesteren!!! Ik weet 't is niet altijd gemakkelijk!!

  Groetjes en veel sterkte nog!!

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Yvonne, mooi van kleur en wat een aangrijpende journaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zul je tijdens het maken hiervan veel emoties hebben gevoeld Yvonne! Je verhaal erbij is herkenbaar, mijn vader is al 31 jaar geleden overleden, mijn grote, lieve pa...Gelukkig kan ook ik veel mooie en warme herinneringen oproepen en koesteren...en heb ik nog steeds het gevoel, dat hij nog wel in mijn buurt is, op een of andere manier...

  Toi toi, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)