woensdag 15 mei 2013

De cirkel is rond

Het is zover, de laatste cirkels van het eerste project voor de Creative Ladies zijn verstuurd en ontvangen. Het was zo'n leuk formaat om mee te werken, jammer dat het nu klaar is maar we gaan snel starten met een nieuw project. Zaterdag 1 juni hebben we onze eerste ontmoetingsdag inclusief workshop (wat we gaan doen is nog een verrassing) bij de Craftorij in Ede. Leuk om iedereen in het echt te gaan ontmoeten. Mijn laatste cirkels zijn voor Willy.
De techniek is maskeren:
 Eerst de ballerina gestempeld en gemaskeerd. Vervolgens de balletschoenen gestempeld en ook gemaskeerd. Zoete kleurtjes gebruikt voor de achtergrond en de cirkels. Ballerina  deels ingekleurd met derwent colorsoft potloden. Op dessin papier haar nogmaals gestempeld en alleen de jurk uitgeknipt en opgeplakt. De balletschoenen ingekleurd met worn lipstick.

Het onderwerp was "voorwerpen" en hiervoor heb ik deze leuke flessen stempel gebruikt.
 Op een zwarte cirkel heb ik geelgroene en turquoise verf gesmeerd. Na drogen een embossingfolder aan één kant ingesmeerd met versamark en de cirkel er doorheen gehaald. De cirkel bestrooid met witte embossingpoeder en laten smelten. Na afkoeling erover heen gegaan met een schuurblokje waardoor er op sommige plekken weer een stukje zwart zichtbaar wordt. Ellie Knol heeft deze techniek bedacht en noemt het "vintage techniek met acrylverf". Op donkergroen papier heb ik de flesjes gestempeld en kleine accenten gegeven met mijn trouwe witte gelpen. De bloem op apart papier gestempeld en ingekleurd met crushed olive en festive berries. Uitgeknipt en achter de flesjes geplakt. Alles op de cirkel geplakt en de flesjes voorzien van een laagje glossy accents.
Een positieve en een negatieve afdruk en allebei mooi.

En dit is mijn wekelijkse doodletangle, nummer 5 in mijn boekje:

10 opmerkingen:

 1. wat mooi weer Yvonne, stuk voor stuk vind ik ze mooi en heb ik het op mijn gemak uitgebreid zitten bekijken.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige creaties, ik heb die balletstempels ook, helemaal vergeten, dus je brengt me op een idee! Die achtergrond van die flessen vind ik geweldig. En die linten bij die zentangle tekening, het lijkt wel uitgeknipt zoveel diepte, zo mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pffff wat zijn je cirkels mooi Yvonne, geweldig! Ben jaloers op Willy:-) Ga de tweede techniek zeker eens proberen, doe nooit iets met de embossingfolders en heb zo'n zin in 1 juni!!!!!!!!!!!!!!!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wat zijn ze prachtig geworden deze laatste cirkels, die ballerina en de schoentjes, wat mooi! En de 2e vind ik een leuke techniek om eens te proberen, bedankt voor de uitleg. En je zentangel ziet er ook geweldig uit, knap hoor, je bent heel veelzijdig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige ronde kaart Yvonne, heel mooi met die balletschoentjes in de achtergrond bij mijn ballerina(haha,) schitterend ontwerp!!!Ook de kaart met de flesjes is super, wat een mooie speciale achtergrond !! Super!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er super blij mee Yvonne, ze zijn zóóó mooi. Leuke techniek heb ik weer van je geleerd, ga ik natuurlijk even uitproberen :) Leuk dat we elkaar 1 juni gaan ontmoeten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super mooie en gave cirkels Yvonne
  Allebei heel apart .

  Je doodles zijn het einde

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moest eerst weer even gepind worden Yvonne :-).
  Die cirkel met ballerina, zeer indrukwekkend en mooi! Wat mooi komen deze stempels en kleuren bij elkaar uit!
  Je tweede kaart is zo anders, maar straalt ook veel creativiteit uit.
  En dan je doodle...jeetje, wat een bijzonder mooi geheel heb je hier gemaakt. Kan ik nog veel van leren!
  Bedankt weer voor het mee laten genieten Yvonne!

  hartelijke groet, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super allemaal! 'k vind de ballerina en de schoentjes heel mooi ontworpen, mooi kleurgebruik ook.
  veel plezier bij de Craftorij, gaat vast een gezellig dagje worden!
  groetjes, Janet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)