donderdag 23 mei 2013

Lintjes doodlen

Ik vind het heerlijk om me bezig te houden met het maken van zentangles en doodles. Af en toe zie ik een patroon die ik zo mooi vind maar waarvan het me maar niet lukt om het netjes te krijgen. Moeilijk is het niet maar op de één of andere manier  mis ik dan de logica. Dat zal mijn totaal niet wiskundig inzicht wel zijn, hahaha. Maar ik geef niet snel op en eindelijk, na oeverloos oefenen en kladjes weggooien, heb ik het dan toch door en heb ik het patroon in een cirkel getekend.
 En zo begon het:
 Cirkel van een bakje omtrokken en met een micron fijnschrijver over getrokken. Hulplijntjes getrokken en blokjes geplaatst.
 Om en om lijntjes getrokken, de ene keer aan de binnenkant, de andere aan de buitenkant van de blokjes. En dan ben ik in het midden toch weer de fout in gegaan maar dat heb ik later netjes weg kunnen werken.
 Vervolgens dezelfde lijntjes getrokken in de andere richting, ook weer om en om. Hier was ik al erg blij mee. Het midden heb ik bewust breed gehouden omdat ik wilde zien wat daar het effect van zou zijn en dat bevalt me wel.
 Een poosje zitten staren naar het resultaat en toen bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om de lintjes door te trekken en voor ik er erg in had slingerde ik er op los. Patroontjes op enkele linten getekend en ik begon me een ware mevrouw Escher te voelen ;-) En zo ziet het er uit zonder schaduw:
Het uiteindelijke resultaat met schaduw effect:

13 opmerkingen:

 1. Wauw, wat is die goed gelukt. En de schaduw gaat je ook goed af.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig! wat een mooie zentagle is dit geworden en wat een discipline om de foto's tussen door te maken!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar! Zit af en toe ook zo te puzzelen op die patronen. Maar vind 'm erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Yvonne, het ontbreekt mij ook aan wiskundig inzicht :) maar je plaatjes werken erg verhelderend, knap hoe je dit steeds weer doet en er het geduld voor weet op te brengen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het super knap van je, heel mooi.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wow heel erg mooi!!
  Leuk om de de verschillende fases te zien
  En wat een verschil maakt die schaduw, schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geweldig wat ziet dat er kunstig uit en wat leuk dat je stap voor stap foto's hebt gemaakt, dan zie je het groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit heb ik uitgebreid en uitvergroot zitten bewonderen Yvonne...wat een prachtige doodle!!! En wat een doorzettingsvermogen om het goed te doen :-) Gelukkig maar, want het is echt genieten!

  hartelijke groet, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WOW, how awesome and cool looking this is. What a great job you did on this. I don't have patience for this kind of drawing, would mess it all up. LOVE LOVE IT!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig, en wat leuk dat je der een goede beschrijving bijdoet, zo kunnen we ook beginnen, in elk geval heel mooi gedaan!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat prachtig! Fijn dat je laat zien hoe je tot dit resultaat kwam. Snap ik het ook beter :) Is toch iets dat ik ´s zomers buiten, uhum, of bij de TV doe, dus wie weet... Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dit prachtig om te zien Yvonne en wat een geduld heb je gehad zeg.
  Het eind resultaat is Super.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)