woensdag 16 oktober 2013

Creative Ladies - C en D

Deze maand zijn e letters C en D aan de beurt, ik heb ze voor Annie gemaakt.
Bij de letter C moest en verplicht minimaal één hexagon worden gebruikt. Ik heb de C gebruikt voor Cijfers. 
Zwarte acrylverf op het rechter gedeelte van de pagina gesmeerd en met de heattool gedroogd. Met zwarte inkt cijfers op de blanke stukken gestempeld. Wat stream, sunset orange en purple twilight (color wash) over de pagina gesprayed, ook over de verf. Gedroogd en het cijfer stencil over het zwarte gedeelte gelegd en er met een sponsje gesso overheen gedept. De kleuren van de colorwash komen weer tevoorschijn. Silhouet van de man met zwarte verf aangebracht en met een wit potlood omlijnd. Uit één stempel verschillende zeshoeken geknipt en ze in de kleuren van de pagina gesponst.Gemat op zwart papier. Tekst gestempeld en opgeplakt.

Voor de letter D hebben we weer een kleurenpalet gebruikt:
Ik was aan het rommelen in mijn verschillende bakken en daar vond ik een zakje met diaraampjes....EUREKA daar was mijn onderwerp.
Antique linen en frayed burlap op mijn craftsheet gedept en besprayed met water, hier mijn pagina door gehaald. Gedroogd en lichtjes gesprayed met teal (colorshine). Met timber brown de vrouw en tekst gestempeld. De vrouw nogmaals op een apart papier gestempeld. Een diaraampje bekleedt met dessinpapier en de vrouw op maat geknipt en erachter geplakt. Met clear embossingpoeder swirls gestempeld maar omdat dat slecht zichtbaar was ben ik met mijn witte gelpen aan het tekenen geslagen. De vleugeltjes van de vrouw gekleurd met tumbled glass en met stickles wat glitters gegeven. Drie vlinders met modeling paste aangebracht. Tot slot met potlood een bruin randje rondom de pagina getekend.

Ik kreeg deze maand de letters van Marlies. Hier kan je zien wat ze heeft gemaakt (even naar beneden scrollen).

5 opmerkingen:

 1. Ik had ze net al even op Flikr bewonderd maar wat zijn ze weer prachtig jouw uitwerkingen van de letters. De één een beetje mysterieus en de ander een beetje vintage. En dan dat dia raampje, geniaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn weer kaarten die met veel aandacht zijn gemaakt Yvonne...mooi hoor deze C en D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind ze allebei weer prachtig, de cijfers zijn zo mooi van kleur, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn zo mooi, prachtige kleure! Op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)