donderdag 21 november 2013

Arch

Voor de maandelijkse uitdaging met Doreth kreeg ik twee  arches toegestuurd met de opdracht om daar iets van te maken. Het waren bruine arches met 2 deurtjes, het bestaat uit 3 aan elkaar vast zittende delen. (sorry, geen foto van de kale arch). Eentje om terug te sturen een eentje voor mezelf. Hier heb ik even flink op zitten broeden (het ei kwam bíjna uit) maar toen werd me al snel duidelijk dat de buitenkant van metaal zou gaan worden.
 Metaal in een embossingfolder en door de cuttlebug gehaald. Op de arch geplakt en bewerkt met zwarte acrylverf: op het metaal gesmeerd, even in laten werken en vervolgens verf weghalen met een stuk keukenpapier. Het woord ART met zwart embossingpoeder bewerkt op grijs gekleurd papier.
 En dan de binnenkant. De stempel van de engel vind ik zo verschrikkelijk mooi...háár wilde ik in ieder geval gebruiken.
 Ik heb de arch eerst ingesmeerd met gesso en daarna beplakt met tissue papier. Achtergrond gesprayed met waimea bay. Vervolgens aan het stempelen geslagen, eerst de engel en deze gemaskerd. Wiebertjes met chipped sapphire, tekst met forest moss en de swirls met seedles preserves. De engel gekleurd met potloden: soft en blush pink, mid terracotta, dark green, dark brown en white. Randen gesponst met walnut stain.
Wat Doreth heeft gemaakt is HIER te zien.

6 opmerkingen:

 1. Prachtig! Net zo mooi als het tweeluikje dat ik van jou heb gehad en dat staat te pronken op de kast! Leuke uitdagingen doen jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, wat mooi, prachtig is de buitenkant en de binnenkant is zo anders, ook heel mooi.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een extra effect, na het zien van de buitenkant...bammmm die kleurrijke interessante binnenkant Yvonne. Een prachtige arch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke uitdaging Yvonne en wat heb je er weer wat moois van gemaakt, prachtig! Ik vind de metalen buitenkant ook erg mooi, dit blijft een mooie techniek vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtig, wat een kunstwerk, die stempel is inderdaad heel gaaf, een hoog hebgehalte. Mooi met dat metaal, lekker stoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend! Zowel binnen als buitenkant!
  Groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)