donderdag 30 januari 2014

Creative Ladies - I en J

De letters I en J zijn alweer een poosje geleden verstuurd en er zijn weer prachtige pagina's gemaakt. Ik kreeg deze keer de mooie letters van Karin, hier te bekijken (onderaan). Dit heb ik ervan gemaakt, voor Esther.

De I van Identiek:
 Met blauwe, groene en rode lyra aquarel krijtjes de hele achtergrond lichtjes gekleurd en met een penseel water aangebracht zodat de kleuren gingen blenden. Laten drogen en met mod podge papiersnippers opgeplakt. Met een spatel een laagje gesso erop gesmeerd en weer laten drogen. Met dezelfde krijtjes langs de randen een dikke laag aangebracht en weer op dezelfde manier manier bewerkt. Met cobalt en zwarte inkt de cijfers en randen gestempeld. Het jongetje op de stoel 2 x gestempeld en ingekleurd met weer dezelfde kleuren: met een waterpenseel kleur opnemen direct van het krijtje. Met wit potlood wat accenten aangebracht. Tot slot de (verplichte)  driehoek en tekst opgeplakt.

De letter J heeft weer een kleuren palet:
 Ik maakte de J van Jongleren:
Pagina nat gesprayd en met het inktkussen (spun sugar) de pagina ingewreven. Gedroogd en een klein beetje waimea bay (Art Anthology) erop gesprayd. Met tumbled glass de rand boven en onder gestempeld. Boven de onderste rand twee strookjes washi tape geplakt. Een stencil op het midden gedeelte gelegd en hier met worn lipstick overheen gesponst...herhalend want het stencil was iets te klein. De jonglerende dames vond ik op internet en heb ik afgedrukt op printer papier. Met huidkleurige acrylverf ingekleurd, uitgeknipt en met mod podge opgeplakt. Met een zwarte fijnschrijver de ballen en haarslierten getekend. De letters gestempeld met cherry pink.

6 opmerkingen:

 1. Mooi hoor. Vooral de I. De kleuren en stempels combineren zo mooi.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps...sorry mijn zoon was nog ingelogd op g
  Google daarom heb ik de eerdere reactie verwijderd :) Ja...heb ze natuurlijk al eerder bewondert, ze zijn prachtig en erg leuk om te lezen hoe je het hebt gemaakt. De techniek met de krijtjes en water ga ik ook eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie en gave kaarten Yvonne. Vooral de eerste erg gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Yvonne! Vooral de Identiek vind ik zo gaaf..
  En ik zag dat ik de vorige blogpost gemist heb...wat een geweldige oefeningen waar jij ook weer goed raad mee weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige pagina's en zo origineel bedacht weer, daar maak je volgens mij een sport van...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)