vrijdag 31 januari 2014

Lifebook - week 4 door Kelly Hoernig

Starting an artistic journey...zo luidt de nieuwe les van Kelly Hoernig. Het komt er op neer dat je een collage achtige pagina maakt met 3 dingen waar je van houdt, in mijn geval: bloemen, vlinders en structuur (op mijn pagina bedoel ik daarmee). Aan de hand van een filmpje krijg je weer volop nieuwe ideeën. Ik ben uit gegaan van de grote roze met groene vlinder.
 Met een bankpasje een dunne laag gesso aangebracht en wat achtergrond stempels gezet. Modeling pasta door een stencil gedrukt en een stukje behang (wat ik bewerkt heb met water) opgeplakt met mod podge. Alles goed laten drogen en met vier kleuren verf de pagina gekleurd: magenta, lime groen, viridian groen en rood. Hier en daar met een prop keukenpapier wat gedept zodat er lichtere plekken ontstaan. De bloem op de pagina geschilderd en omlijnd met een zwarte posca verfstift. De vlinders uitgeprint, gerangschikt en opgeplakt met mod podge. Met roze verf een randje rondom geschilderd.

Links het staaltje behang in originele vorm, rechts na bewerking met water:
Nog wat details:

11 opmerkingen:

 1. Prachtig yvonne en nog bedankt voor de primeur :) leuk om hier te lezen hoe alles tot stand kwam!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi effect met het behang, prachtige kleuren en een artistiek geheel Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig, mooi die texture!
  gezellig weekend!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gaaf yvonne, leuk hoe je de achtergrond hebt gemaakt.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf Yvonne! Hele mooie pagina en prachtige structuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige pagina heb je gemaakt!
  Erg mooie kleuren en leuk die vlinders.
  Fijn weekend, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige pagina Yvonne, fantastische kleurencombinatie en mooi ontwerp!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, ik vind deze zo mooi. Ik ben helemaal weg van vlinders zoals je weet. Dat staaltje behang had ik vorige week bij de bouwmarkt mee genomen. Ik dacht: dat kan ik vast wel ergens voor gebruiken. Hahaha, nou zie ik bij jou hoe ik dat kan doen. Dank je wel. :-)

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, ik vind deze zo mooi. Ik ben helemaal weg van vlinders zoals je weet. Dat staaltje behang had ik vorige week bij de bouwmarkt mee genomen. Ik dacht: dat kan ik vast wel ergens voor gebruiken. Hahaha, nou zie ik bij jou hoe ik dat kan doen. Dank je wel. :-)

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, ik vind deze zo mooi. Ik ben helemaal weg van vlinders zoals je weet. Dat staaltje behang had ik vorige week bij de bouwmarkt mee genomen. Ik dacht: dat kan ik vast wel ergens voor gebruiken. Hahaha, nou zie ik bij jou hoe ik dat kan doen. Dank je wel. :-)

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, ik vind deze zo mooi. Ik ben helemaal weg van vlinders zoals je weet. Dat staaltje behang had ik vorige week bij de bouwmarkt mee genomen. Ik dacht: dat kan ik vast wel ergens voor gebruiken. Hahaha, nou zie ik bij jou hoe ik dat kan doen. Dank je wel. :-)

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)