dinsdag 18 februari 2014

Lifebook - week 7 door Jane Davenport

Pop-up positives is de les van deze week. Teken een bewegende figuur, dat is je centrale pop-up. Ervoor en erachter nog twee pop-ups die je aanspreken. Goed....voordat ik mijn bewegende dame fatsoenlijk had zijn er meerdere mislukkingen in de papierbak beland. Het figuurtje lukte uiteindelijk wel maar om zo'n piepklein gezichtje uitdrukking te geven, pfffffff. Eerst starten met het schetsen van de verschillende pop-up figuren.
Vervolgens inkleuren en wegleggen tot de rest klaar is. De kaart op de grotere ondergrond plakken. De voorkant beplakken met van alles wat je mooi vind. Ik heb bloemen van een servetje genomen, een vintage lady en ook wat vlinders. Op verschillende plekken de ronde achtergrond stempel geplaatst. Met verf en veel water gekleurd, gedroogd, gesprayd met lichtblauw en later nog met wit. Weer laten drogen en met witte en zwarte posca's accenten aangebracht. 
De kaart open gesneden en de binnenkant geverfd met oranje, roze en lichtgroene verf. Wat bloemetjes op het "gras" getekend. En dan....tijd om de pop-ups op te plakken. Gloeiendegloeiendegloeiende....wat heb ik daar mee zitten worstelen. Ik kreeg ze maar niet goed opgeplakt, iedere keer zat de vouw verkeerd totdat ik het filmpje nog een keertje bekeek. Ooooohhh, het hoeft dus helemaal niet in de vouw. Tsssssss, wat een sufferd vond ik mezelf. Nou ja, toen was het vlug gedaan en sindsdien danst mijn meisje vrolijk tussen de bloemen en de bomen, het voorjaar tegemoet. Aan de rand van de kaart nog een tekst geschreven uit een film van Monty Pyton: Always look on the bright side of life...fluitfluitfluit (geen idee hoe ik het geluid van fluiten op moet schrijven, hihihi).
 Volgende keer moet ik er wel voor zorgen dat de achterste pop-up hoger is dan de middelste want nu zijn de twee rechterbomen niet zichtbaar vanaf de voorkant. Oh ja....en hoe het komt dat ze nu de andere kant op danst: na mislukking 213 (wat haar gezichtje betreft) heb ik haar over getrokken op overtrekpapier en in spiegelbeeld afgedrukt.

7 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een mooie voorkant van de kaart. Ik zie het helemaal voor me hoe je aan het "ploeteren" bent om het allemaal zo te krijgen als jij dat wilt. Ik moet zeggen dat het heel mooi is geworden.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat van je geploeter is echt prachtig. Ook de vorige projecten vind ik schitterend. Een waar inspiratieblog voor mij.

  Groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé...ik mis "doorzetter" nog op je vorige pagina :) want dat ben je! Super mooi vind ik dit, wat een leuke creatieve lessen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit heb je weer super mooi gedaan en het gezichtje heeft heel wat vreugde als uitstraling vind ik!!! Super blije kaart!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat was een hele 'bevalling' volgens mij, wel erg leuk geworden en knap dat je dit kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een werk Yvonne, maar wat ziet het er vrolijk uit! Ik geloof niet dat ik me ooit aan pop-ups heb gewaagd (of misschien één keertje, héééél vroeger...) - het is zeker een uitdaging! Wie weet, probeer ik het ook eens... rekening houdend met jouw tips dan natuurlijk! Dank daarvoor... en ook voor het 'fluitfluitfluit' - ik heb het wijsje nu in mijn hoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vrolijke uitwerking weer, het is wel aanpoten he deze workshop maar wat zul je veel leren! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)