donderdag 6 februari 2014

Twee uitdagingen

Mijn uitdaging met Doreth is om een kaart te maken met kraft papier. Met dit papier moet ik altijd oppassen om niet met donkere kleuren te werken. Doreth zat met hetzelfde "probleem" en allebei hebben we geprobeerd om het wat fleuriger te maken.
Mijn uitwerking:
 Met gesso over een blokjes stencil en het midden ook gesso met behulp van een spatel. Umbrella girl gestempeld en gemaskerd. Achtergrond stempels met blauwe en paarse inkt gestempeld. Meisje ingekleurd met derwent inktense potloden. 
Doreth maakte deze prachtige kaart:

En dan de nieuwe uitdaging met Marlies. We kiezen iedere maand een techniek uit de Craft Stamper van dezelfde maand en verwerken die op een tag van 8x16 cm. Dat kan dus dezelfde techniek zijn maar ook twee verschillende want we zeggen van tevoren niet wat we gaan maken. We zijn gelijk goed begonnen en hebben allebei iets anders gekozen. 
Ik koos voor de Crayon Scrubble Background:
Met groen vetkrijt rommelige cirkels getekend. Dylusions op mijn craftsheet gesprayd (vibrant turquoise en fresh lime) en met water en een penseel de hele tag gekleurd. Waar het vetkrijt zit blijft er geen inkt zitten. Spetters gemaakt met oranje ecoline. Oranje washi tape geplakt en met een dop en gesso wat cirkels gestempeld. Zeepaardje op mica gestempeld en aan de achterkant gekleurd met alcoholinkt (stream, sunset orange en citrus). Iets verhoogd opgeplakt. Tekststickers komen van Tim Holtz. Met een fijnschrijver randjes rond tekst en tag getrokken.

Marlies heeft uit het januari nummer gekozen voor het werken met Gelatos: Embossing Highlights.
De beschrijving van Marlies: Tag ingekleurd met Gelatos bubble gum, lemon en boysenberry. Daarna met vinger uitgewreven. Embossingfolder met water besprayd en tag in folder gedaan. Daarna enige minuten op de embossingfolder gedanst (hahaha, dat zie ik al helemaal voor me). Droog geföhnd en nogmaals voorzichtig met de drie kleuren gelatos (stiftje rechtop houden) over de geëmboste delen gegaan.

5 opmerkingen:

 1. dat ziet er weer goed uit, leuk met dat kraft en dat fleurige is geslaagd en ook die technieken, leuk idee en ik kijk alweer uit naar de volgende maand

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je weer goed bezig geweest Ivonne, de creatie met het paraplu meisje vind ik persoonlijk je mooiste creatie, met het andere werk is ook niets mis hoor, maar ja als ik moet kiezen, (haha)!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een gave tag! ook je andere project is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige creaties Yvonne en wat hebben jullie weer leuke technieken toegepast!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, lach maar. Hahahaha. Je moet wat als je geen machine voor embossing folder hebt, maar wel de embossing folders. Ze zijn deze maand weer mooi geowrden. Ben benieuwd naar volgende maand.
  Mooie uitwerking op het kraft papier. Heel fleurig ook.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)