zaterdag 1 februari 2014

Lifebook - week 5 door Marieke Blokland

Er zijn vast wel mensen die het werk van Marieke Blokland kennen. Ze tekent heerlijke candy diva's met te grote ogen, mond en oren en altijd geverfd in suikerzoete kleuren, meestal met veel roze. Dat is dus ook de opdracht in deze les. Alweer een les die ver buiten mijn comfort zone ligt en oh, ik kom mezelf regelmatig tegen. Maar al doende kreeg ik er steeds meer plezier in en tijdens het werken boorde het liedje "sugar....oh honey honey...you are my candy giiiiiirl and you tralalalalaaaaaa" (de rest van de tekst wist ik niet meer) zich in mijn hoofd. En daar is ze dan, mijn CANDY DIVA:
 Is ze zoet of is ze zoet? Eerst haar hoofd getekend en gekleurd met verf. Heel lastig om een beetje fatsoenlijke kleur te krijgen zonder een al te vlekkerig resultaat. In plaats van roze heb ik voor een blauw suikerspin kapsel gekozen. Haar jurk is van een gekregen blokje papier en heeft glitters op de witte strepen. De armen heb ik er later aan getekend. De achtergrond bestaat uit een heleboel lagen verf, wasco, washi tape en verfstiften.

8 opmerkingen:

 1. Ja..ik ken het werk van Marieke wel, super leuk vind ik dat, maar jouw werk doet er beslist niet voor onder!! Super mooi en knap gemaakt Yvonne, ik vind je gezicht, ogen en mond heel erg goed gelukt en ook de rest van de pagina. Buiten je comfort zone misschien maar je gaat hier wel weer enorm van groeien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ze is echt suikerzoet Yvonne, mooi gedaan en inderdaad echt iets heel anders dan normaal. Wel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't is een zoetje, wat heb je dat gezicht mooi getekend, het blauwe
  kapsel is ook top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend Yvonne, je sugar, diva mag er zeker zijn !!!Wat een prachtige workshop om te volgen en dan beetje bij beetje een echte kunstenares te worden!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow dit ziet er schitterend uit, heel erg leuk je diva!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi resultaat. Zou blauw e suikerspin ook "zoet" smaken?

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor, je gaat er nog lol in krijgen! Die lippen zijn geweldig zo groot!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)