zondag 30 maart 2014

Lifebook - week 12 (Finnabair) en week 13 (Lesley Riley)

Twee lessen om te laten zien. De les van Finnabair heb ik vandaag afgemaakt, die was nogal bewerkelijk maar wel erg leuk om te doen. De les van Lesley was er eentje met fransferen d.mv. strijken. Een makkie met weinig uitdaging maar leuk om een keertje te doen. Ik begin met les 12 en het uiteindelijke resultaat.
Zooooo, die knalt er even in nietwaar (yep, ik ben er blij mee). Om te beginnen heb ik eerst de pagina twee keer ingesmeerd met gesso. Fotootje (alleen het hoofd) uit een magazine geknipt en op de plaats gelegd waar het uiteindelijk moet komen. Met potlood een omtrek gemaakt en een simpel rechthoekig lichaam getekend. Hoofd weggelegd en met modeling pasta en een stencil de pagina bewerkt. Gedroogd met de heattool en vervolgens kantjes en bloemetjes opgeplakt met heavy gel medium. Van canvas stof het lichaam geknipt en ook opgeplakt. Inmiddels had ik allerlei "zooi" om me heen verzameld en ben ik gaan kijken wat ik kon gebruiken (tja, wat niet?). Gezicht opgeplakt en overal knoopjes, moertjes, kraaltjes, chipboard, metaaltjes, houten embellishments e.d. geplakt. Dan ziet het er als volgt uit.
Ik kan jullie vertellen dat het een behoorlijk gewicht heeft. Dit alles heb ik een nachtje laten drogen. De dag erop alles drie dun ingesmeerd met gesso. En dat ziet er zo uit.
Weer een nacht goed laten drogen. Gezicht afgedekt en gaan sprayen (dicht op je werk). Ik heb gebruikt: waimea bay en peacock feathers (Art Anthology), stream en purple twilight (colorwash). En weer goed laten drogen. Hierna met een zacht potlood schaduwen getekend. Ondertussen baalde ik enorm want ook al had ik het gezicht afgedekt, er zaten toch behoorlijk wat ongewenste spetters op. Grmmbll. Tja, dan zit er maar één ding op....het gezicht gaan schilderen.
Dat pakte wonderlijk mooi uit, door de kleuren rond haar gezicht en de opnieuw getekende ogen kreeg mijn dame iets mysterieus over zich. Nog wat make-up aangebracht door een klein stipje met een paarse posca te zetten en dit uit te vegen met een vochtig penseeltje (niet TE nat). Finnabair gebruikt metallic verf om de (bij mij) bronskleurige details aan te brengen. Dat heb ik echter niet dus heb ik met perfect pearls en een heel klein beetje water mijn eigen metallic gemaakt. Met mijn vinger accenten aangebracht, hiermee krijgt het werk een veel levendiger uitstraling (heb vergeten daar een foto van te maken). Tot slot rondom nog een paar lagen gesso gesmeerd zodat je oog naar het midden wordt getrokken. Nog een paar details.

Les 13.....op Transfer papier (ik heb goedkope van de Action) een afbeelding afdrukken en deze op je pagina strijken met een hete strijkbout. Ik toetste "kunst" in op google en daar was ze dan.....dit geweldige kunstwerk waar ik spontaan verliefd op werd. Zou ik haar groot en scherp genoeg af kunnen drukken? Jawel, dat kon ! Dus hups, zet die dikke billen maar op mijn papiertje.
Eenmaal afgedrukt heb ik haar uitgeknipt en ondersteboven op mijn pagina gelegd. Beetje strijken en voorzichtig het beschermvel eraf gehaald. Gelukt !!!
 Omdat ik het beschermvel er niet in één keer af kreeg heb ik haar nog een keer overgetrokken uit printer papier omdat ik een masker nodig had. Toen dit klaar was en mijn dame netjes afgedekt, heb ik een chevron stencil over alles heen gelegd. Hier met gesso overheen gesponst. Laten drogen en helemaal gesprayd met waimea bay. Gedroogd en met peacock feathers heel voorzichtig wat spetters gesprayd. Masker weggehaald en met een lotion doekje de inkt van de gesso af gehaald. Met een blauw/groen potlood schaduw aangebracht. Een washi tape randje rondom geplakt, tekst gestempeld (teal) in verschillende letter types en nog wat donkerder tape opgeplakt.

7 opmerkingen:

 1. Wauw...prachtige werkjes Yvonne, de techniek van de bovenste heb ik ook onlangs gedaan, super leuk om te doen! Ik zag dat ik ook een berichtje van je heb "gemist" en ook deze kreeg ik niet in mijn leeslijst :( maar ik zag je prachtige ATC's voorbij komen op Pinterest dus dacht ik ga even een kijkje bij Yvonne nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wwow Yvonne wat heb je weer prachtige creaties gemaakt!!!Jij bent een echt getalenteerde artieste, je kunst is gewoon super!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie resultaten met de transfers....dat plaatje van die lampenkapmensstoel is zo leuk! Maar de details en kleuren op je eerste creaties zijn eindeloos mooi Yvonne!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig wat mooi Yvonne, de bovenste is helemaal top, wat gaaf! Mooie kleuren en dat wil ik ook nog eens gaan proberen, als ik dit dan zo zie krijg ik er gelijk zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! wat is Finnabair leuk he? wat een mooie uitwerking zeg, zo egaal en ik weet dat dat helemaal niet makkelijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, echt heel mooi gemaakt......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow schitterend, alletwee!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)