zondag 1 juni 2014

Creative ladies - Q en R

De Q...niet echt een makkelijke letter om een Nederlands woord mee te vinden. Gelukkig staat quickstep in het woordenboek en dat is dan ook mijn onderwerp geworden. Ik heb ze deze keer voor Marjolein gemaakt.
 Met een chevron stencil heb ik geprobeerd om een dansvloer na te bootsen. Met vintage photo heb ik door het stencil heen gesponst. Vervolgens het stencil verschoven en met brushed corduroy nogmaals gesponst. De danspassen getekend met een fijnschrijver (naar voorbeeld op internet). Rond de startschoenen de verplichte inchie gemaakt. Verschillende soorten washi tape geplakt. Het danspaar apart gestempeld en ingekleurd met derwent colorsft potloden: soft en blush pink, pale mint, grey green en pimento. Opgeplakt en de letter Q gestempeld.

Voor de letter R hebben we weer en kleurenpalet:
 En ja, laatst was vriendin Lia er weer eens en om inspiratie op te doen voor de letters struinen we vaak eerst internet even af. En daar kwamen we een plaatje tegen die ik absoluut niet kon weerstaan. Maar ja, een neus begint niet met de letter R. Maar...Reukorgaan wel ! Dus ja, toen begon de voorpret en we verzonnen steeds gekkere dingen. Uiteindelijk is dit mijn uitwerking geworden:
 Met een paletmes verf op de pagina gesmeerd. Ik heb hiervoor zelf gemixte lichtgroene verf gebruikt en mint turkish.. Wat witte verf erover gesprayd. Door een stencil de grijspaarse verf (eigen mix) gesponst. Met mint turkish de cirkels en met de lichtgroene verf tekst door stencils gesponst. Mr. big nose (internet) gekleurd met flesh tone, roze en witte posca. Neus opgeplakt, tekst geschreven, geprint en opgeplakt. Langs de neus met de hand "reukorgaan" geschreven. Een randje rondom met zwarte fijnschrijver voor de finishing touch.

5 opmerkingen:

 1. ze zijn echt weer geweldig, je neus is wel heel erg grappig, ik kan me voorstellen dat jullie daar enorm om hebben moeten lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk gevonden, echt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ze zijn mooi! Die met die neus is erg leuk en van die andere vind ik het gaaf dat de danspassen echt kloppen! Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er weer gaaf uit Yvon, vooral de bovenste, je dansvloer is goed gelukt.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)