zaterdag 14 juni 2014

Zomerchallenge - week 1

Dag 1 - druppels
 Paraplu, eendje en druppels gestempeld. De achtergrond gesponst met iced spruce en shabby shutters. Met mijn handen wat druppels water erover heen gespetterd. Met dezelfde kleuren de crackles gestempeld. Plu en eendje ingekleurd met colorwash en dylusions.

Dag 2 - koffie/thee
 Met de kleur espresso (colorwash) de dikke cirkels gesprayd. De dunne koffiekringen heb ik gestempeld met coffee (archival). Ook de stempel van de coffeeshop en het het woord "enjoy" heb ik met coffee gestempeld.

Dag 3 - mozaïek
 Restjes papier door de chevron stans gehaald en deze op zwart cardstock tegen elkaar geplakt zodat er een hexagon ontstaat. Uitgeknipt en deze op een besprayde achtergrond (bubblegum pink en vibrant turquoise) geplakt. De zwarte binnenkantjes bewerkt met glossy accents. Op het laatst nog kippengaas gestempeld.

Dag 4 - zwart/wit met één kleur
 De dansende dames (lost coast design) gestempeld en wat doodles getekend. Met worn lipstick  kleur aangebracht.

Dag 5 - cijfers
 Flink aan het kliederen geweest met stencils, modeling paste, heel veel lagen verf, kwasten, vingers en posca's om uiteindelijk toch tevreden te zijn met mijn uitwerking (het was nogal een moeizame strijd). Op dit kaartje heb ik de cirkels verwerkt die ik bij de warming up niet had gemaakt.

Dag 6 - Verwerk een verpakking
 Met een verfroller heb ik roze en oranje verf aangebracht. Hierover gestempeld met bubbeltjes plastic, ribbelkarton en een opgepropt plastic netje. Ik heb meerdere lagen aangebracht. Laagje gesso met een roller erop gerollerd. Op geweldig inpakpapier van intratuin heb ik het vogeltje gestempeld en uitgeknipt, net als het takje en bloemetjes. Tekst gestempeld en alles opgeplakt. Tot slot met groene verf nog gestempeld met bubbeltjes plastic.

Dag 7 - groen, groener, groenst
Ik heb eerst met een grijsgroene kleur van Art Anthology de achtergrond gesprayd. Gedroogd en de grote stempel met emerald green gestempeld.Het hoofd gemaskerd en een bloemen stencil bewerkt met knalgroene dylusions spray. De oranje tint komt omdat mijn stencil nog wat inkt/verf restjes bevatte ;-) Weer gedroogd en met een groene fijnschrijver de bloemen omlijnd. De kleinere gezichten gestempeld en verknipt. Gemat op gifgroen cardstock, de randjes met het groene inktkussen gekleurd. Alles gerangschikt en opgeplakt.

5 opmerkingen:

 1. Genoten van al je kaarten Yvonne. Wat zal jij veel stempels hebben, geweldig! Ik wilde ook meedoen, maar ik kon hier alleen van die dunne kaartjes krijgen met strepen. Zo irritant om die eerst te moeten bedekken. En ook wat tijdgebrek eerlijk gezegd. Maar die van jou zijn super, origineel en mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een geweldige serie heb je gemaakt, ik vind dat eendje zo schattig en die dames erg grappig, je vogeltje is heel lief en de rest is ook schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie resultaten...kaart 1 zorgde ook nog eens voor een geweldige glimlach :-)
  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaartjes Yvonne, stuk voor stuk kleine kunstwerkjes en wat leuk dat je zo geniet van deze challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te doen hè! Ik vind ze allemaal zo mooi. En dat eendje vind ik zo'n schatje. En die 3 dames blijf ik een mooi stempel vinden.
  Op naar de volgende kaartjes.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)