maandag 16 juni 2014

Zomerchallenge - week 2

Dag 8 - Liefde
Met tumbled glass, squeezed lemonade en worn lipstick heb ik de cirkels (Art Journey) gestempeld. Hierover de tekst gestempeld met iced spruce. Vervolgens water erover gesprayd. Boom gestempeld en ingekleurd met worn lipstick en peacock feathers. De hartjes aan de boom getekend en gekleurd met rode posca. Het woord "love" gestempeld. De kinderen op een apart papier gestempeld, uitgeknipt en zwart gemaakt met een posca. Opgeplakt en de randen van het kaartje gesponst met tumbled glass en peacock feathers.

Dag 9 - Regenboog
Een vel A4 aquarel papier net gespoten en hier 6 kleuren ecoline op gesmeerd. Gelijk korrels grog zeezout erop gestrooid.
 Na drogen ziet het er zo uit:
 Stroken gesneden van ongeveer 0,4 - 1,5 cm breed.
 De strookjes opgeplakt volgens de heringbone (visgraat) techniek.
 De hele pagina gevuld met alle kleuren van de regenboog.

Dag 10 - Eten
Dit kaartje heb ik gecombineerd met de Stampotique uitdaging van Coby bij de Craftorij: tegenstellingen. Ik heb eerst de grote cupcake gestempeld en gemaskerd. Vervolgens de beide meisjes en deze ook gemaskerd. Het kleine cupcake-je apart gestempeld en even weggelegd. Met roze en rood de spetters gesprayd en gedroogd. Door een cirkel stencil modeling paste gesmeerd en laten drogen.Een beetje dylusions op een acrylblok gespoten en met een kwastje de meisjes ingekleurd. De gezichtjes met een lyra krijtje ingekleurd. En toen begon het "gezever". Het leek me leuk om de cirkels een kleurtje te geven in dezelfde blauw/groen tinten....helemaal fout!!! Het werd een vreselijk rommelig geheel, wat nu gedaan? Met een witte posca de cirkels 2 laagjes gegeven. Mmmmm, beter maar toch nog niet tevreden. Een roze posca gepakt en weer over de cirkels heen gekleurd en dat bleek de juiste combi. Nou hèhè, toen het kleine cupcake-je nog gekleurd en in de handen van het grootste meisje bevestigd. Wat tekst gestempeld en op het kaartje geplakt. Met een groen/blauw krijtje rondom kleur aangebracht en met een natte vinger uitgewreven.

Dag 11 - Alfabet
Met een bankpasje heb ik 2 kleuren verf op het kaartje gesmeerd: mint turkish en pumpkin. Een alfabet stencil erop gelegd en met paarse spray de letters tevoorschijn getoverd. Een mannen stencil op de rechterkant gelegd en hier paarse verf omheen gesponst. Het woord "mister" met losse letters gestempeld, de grote X met mint turkish.

Dag 12 - Kliederen
 Met gel medium heb ik een stuk verbandgaas strak op mijn kaartje geplakt. Met een bankpasje geel/groene verf erop gesmeerd. Toen vond ik in een bakje een champignon borsteltje. Die heb ik in hemelsblauwe verf gestopt en vervolgens op mijn kaartje gedept. Toen ik daar toch met mijn borsteltje boven hing dacht ik dat ik maar eens iets uit moest proberen dus ik liet het borsteltje rondjes draaien op mijn papier...leuk! Gedroogd en nog maar wat proberen. Een flesje alcoholinkt gepakt (terra cotta) en cirkeltjes rond de blauwe rondjes getrokken. Daarna nog wat druppels blending solution erop gedruppeld en de boel vloeide mooi in elkaar over. Intussen zat ik helemaal blij te wezen en me ondertussen te bedenken wat ik verder nog wilde. Mijn zwarte posca gepakt en bloemen gaan tekenen. Deze ingekleurd met witte, gele en lichtblauwe posca's. Nog 2 tekst stickers gemat op zwart en opgeplakt.
Het kaartje voordat ik er bloemen op had getekend:

Dag 13 - Bloemen
Wat een bak...de volgende dag was het onderwerp bloemen :-) 
Op mijn craftsheet de kleuren crushed olive en chipped sapphire gedept, water gesprayd en mijn kaartje erdoor gehaald. Gedroogd en met midnight blue (stazon) de grote bloemen gestempeld. De waterplanten heb ik met cactus green en olive green gestempeld (ook stazon). Met verschillende posca's de waterplanten en hartjes van de grote bloemen gekleurd. De blaadjes met een gele glaze pen gekleurd. Modeling paste door een bubbel stencil gesmeerd maar omdat de pasta de kleur van de ondergrond aannam heb ik ze met witte posca bewerkt. Tekst gestempeld op een bewerkt kaartje en wat spetters gestempeld aan de randjes. Gemat op oranje en opgeplakt. Onderin nog wat oranje gesponst.

Dag 14 - Spelletje
Ik ben eerst op internet gaan zoeken naar leuke afbeeldingen. Vervolgens heb ik mijn man Fons een afbeelding laten kiezen en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het kaartje heb ik geverfd met zwart en rood. Hier de uitgescheurde afbeelding op geplakt en met rode verf de randjes weggewerkt. Het gezicht afgedekt en met zwarte distress inkt de harlequin wiebertjes gesponst. Op een stuk papier de kaart symbolen gestempeld en met een zwarte glaze pen de klaver en schoppen symbolen gekleurd, uitgeknipt en opgeplakt. Het woord "pokerface" is met stickertjes gemaakt.

5 opmerkingen:

 1. wat zitten er een plaatjes bij, de een nog mooier dan de ander, super. de bovenste is mijn favoriet en die stroken vind ik een heel leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je laat je prima uitdagen...prachtige resultaten weer Yvonne!
  Kijk weer uit naar de volgende.
  Groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig wat een mooie kaartjes weer, je regenboog is schitterend en je pokerface, je moet er maar op komen, ook hier kies je weer net iets wat niet zo voor de hand ligt, knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)