zaterdag 21 juni 2014

Zomerchallenge - week 3

Dag 15 - Stempel cirkels
 Milled lavender, dusty concord en seedles preserves (distress) op een cirkel embossingfolder gewreven en nat gespoten. Kaartje erop gelegd en voorzichtig met mijn handen het kaartje aangedrukt. In een vel papier een cirkel gestanst, op het kaartje gelegd en de vrouw gestempeld. Rondom een zwart lijntje getekend. 

Dag 16 - Kroonluchter(s)
 Met lark (art anthology) de kaart gesprayd. Gedroogd, stencil "mini shelfs" erop gelegd en met een grijsgroene kleur gesprayd. Weer gedroogd. Danseres en kroonluchter gestempeld. Danseres ingekleurd met dusty concord, haar jurk met bleek bewerkt. Het hoofd nog een keer apart gestempeld, uitgeponst en verhoogd opgeplakt. Kroonluchter ook hier en daar met bleek bewerkt. Kaarsjes gekleurd met een gele stift, het schijnsel rond de kaarsjes met squeezed lemonade. Hier en daar glossy accents aangebracht op de kroonluchter. Tekst geprint en opgeplakt. Rondom gesponst met dusty concord.

Dag 17 - Sierlijk schrijven
 Mijn kaartje gesponst met distress inkt: mustard seed, peacock feathers en chipped sapphire. Waterdruppels gespetterd met mijn handen en de druppels gedept met keukenrol. De veer gestempeld. Een paar golfjes getekend en daar de tekst tussen geschreven. Met witte gelpen accenten aangebracht. Als laatste goosebumps over het kaartje gesprayd.
Hier zijn de goosebumps goed te zien:

Dag 18 - Trots op... onze drie zoons!
 Ik heb een eigengemaakt stencil gebruikt en heb gesprayd met stream (colorwash). Raders gestempeld met versamark en bewerkt met koperkleurig embossingpoeder. Vier rader masks van Tim Holtz gerangschikt en met een roller gele verf aangebracht. Wat laten drogen en nog een laag zwarte verf over alles heen. Goed gedroogd en met een lotiondoekje wat verf weggeveegd. De letters en mannen gestempeld met de kleur pumpkin (stazon), uitgeknipt en opgeplakt. 

Dag 19 - Zon
 Met distress inkt squeezed lemonade, mustard seed, tumbled glass, shabby shutters, mowed lawn en wat water heb ik de achtergrond gemaakt. Een kleine embossingfolder van Tim Holtz aan de binnenkant beïnkt met spiced marmalade, met water besprayd en in de hoek afgedrukt. Wolkjes gestempeld (van foam gemaakt) met witte verf. De sierlijke vrouw gestempeld. De zonnestralen verlengd met behulp van masker papier en een sponsje met spiced marmalade. Met witte gelpen wat accenten aangebracht. Tekst en pluimen gestempeld.

Dag 20 - Herhaal een vorm
 De drie vogeltjes (Jofy) gestempeld en de boom getekend. Ik heb voor simpele vormen gekozen omdat de vogeltjes die bij me oproepen. Vogeltjes gemaskerd. De boom en blaadjes met acrylverf ingekleurd. Met blauwe en paarse waterverf de achtergrond gekleurd. Masker papier weggehaald. Met een zwarte stift alle lijnen van de boom en vogeltjes overgetrokken. Vogeltjes ingekleurd met stiften. Met witte posca stippels gezet en deze omcirkeld met een goudkleurige stift. Drie keer "tweet chirp" gestempeld.

Dag 21 - Recycle iets
Met een droog kwastje groene bister op mijn kaart getikt en nat gemaakt met water. Hulsjes van DMC garen open geknipt en opgeplakt. De kat in vuilnisbak op een apart papier gestempeld en ingekleurd met distress inkt: frayed burlap, bundled sage, pumice stone, antique linen, vintage photo en worn lipstick. Uitgeknipt en opgeplakt. De tekst komt van Tim Holtz.

3 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer creatief bezig geweest Yvonne, en bedankt voor het delen van zoveel moois!!! Ik blijf fan van je kunstwerkjes hoor!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Yvon...weer veel moois te bewonderen in deze blogpost!
  Groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een geweldige serie is dit, het katje is mijn favoriet, leuk spul he dat bister?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)