zaterdag 5 juli 2014

Zomerchallenge - week 5

Dag 29 - Knopen
 Het gezicht overgetrokken van een plaatje van internet. Gemaskerd en bundled sage over een stencil gesponst. Gezicht ingekleurd met acrylverf. 45 Knopen gestempeld en ingekleurd met wild honey, rusty hinge en forest moss. Allemaal uitgeknipt en één voor één opgeplakt.

Dag 30 - Passe partout
 Ster uitgesneden en geverfd met goudkleur. Op het onderste kaartje uitgemeten waar ik Marilyn wilde hebben en haar daar gestempeld. Gemaskerd en rondom haar gezicht gesponst met rode inkt. Het gezicht zelf heb ik met derwent colorsoft ingekleurd. De gouden passe partout erop geplakt. Sterren gestempeld en bewerkt met witte posca en stickles. Rond de ster een zwart lijntje getrokken. Het woord moviestar gestempeld, uitgeknipt en drie keer bewerkt met clear embossingpoeder. Nog een paar stukjes washi tape geplakt.

Dag 31 - CAS
 Koe gestempeld en gemaskerd. Twee stroken masker papier op het kaartje gelegd en daar tussen gesponst met spun sugar. Met dezelfde kleur kleine bloemetjes op de strook gestempeld. Koe gekleurd met stiften en spun sugar. Tekst gestempeld.

Dag 32 - Alleen tekst
 Achtergrond met tumbled glass en shaded lilac. Stukjes tekst uit een Engels boek gescheurd en opgeplakt. Allerlei "friendship" teksten gestempeld met midnight blue, vibrant violet en cloudy sky (stazon). Paar tekst stickertjes van Tim Holtz opgeplakt en nog wat accentjes aangebracht met een zwarte fijnschrijver.

Dag 33 - Ramen
 Fresh lime op mijn kaartje gespoten en hier zeezout over gestrooid. Laten drogen en ondertussen een uitgestanst "rickeley house" van Tim Holtz bewerkt met modeling paste en een stencil. Gekleurd met fired brick en vintage photo. Bloemen uit de kit "the idiot flowers"(Stampinback) gestempeld op mijn kaartje en het huis en deze ingekleurd met salty ocean. Op een stukje vellum het kinderkopje gestempeld, aan de achterkant gekleurd met posca's en achter het raampje geplakt. Achter de andere raampjes onbewerkt vellum geplakt. Randje rond mijn kaartje gemaakt in dezelfde stijl als de bloemstengel.

Dag 34 - Gebruik een envelop van de post
 Een gekregen envelop op mijn kaartje geplakt. Eén laag gesso en twee lagen turquoise acrylverf op mijn kaartje gesmeerd. Met versamark de middelste afbeelding gestempeld en bewerkt met drie kleuren perfect pearls (koper, goed en brons). Nog twee stukjes van de stempel op dezelfde manier bewerkt. Met een lotiondoekje wat verf weg gepoetst en aan de randen original rust gesmeerd. Fixeerspray over mijn kaartje gespoten.
De kale envelop:
 Met twee lagen verf:

Dag 35 - Stempel, teken of schilder een border
Borders gestempeld en gemaskerd. Met distress inkt vanaf de zijkanten met een sponsje de kleuren naar binnen geveegd. Gebruikte kleuren: squeezed lemonade, dried marigold en ripe persimmon. Met festive berries de swirls ingekleurd. Tekst en marionet gestempeld. Het meisje bewerkt met zwarte glazepen.

5 opmerkingen:

 1. Wat een artistieke creaties deel je weer met ons Yvonne...leuk hoor!
  Moest erg lachen om die leuke koeienkaart :-) Dank je!
  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schitterende serie Yvonne, ik zag ze op FB al langskomen, ik vind je koe zo grappig en die 45 knopen, jeetje je zou er zere vingers van krijgen wat een werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je weer goed bezig geweest Ivonne, wat een prachtige werkjes!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, mooi, mooi, stuk voor stuk zijn het plaatjes Yvonne.
  Spijt dat ik niet heb meegedaan. Maar ik ben ook lekker bezig geweest de laatste weken. Volgend jaar maar weer.....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)