donderdag 2 oktober 2014

Tutorials

Lia en ik zijn begonnen aan een boekje waarin we tutorials gaan maken. Leuk om nieuwe dingen te leren maar ook leuk om af en toe "oh ja" dingen te maken. We zijn begonnen met de tutorials die Ank van Stambinback heeft gemaakt. Hele duidelijke filmpjes, prettig uitgelegd en met een vleugje humor. De filmpjes zijn hier te vinden. We proberen zoveel mogelijk dezelfde stempels te gebruiken en eerlijk gezegd is het best lekker om eens gewoon te doen wat de juf op het filmpje zegt ;-) De stempels die hier gebruikt zijn van de kit The idiot flowers. We werken op Stampinback karton.

Als eerste hebben we tutorial 2 gemaakt. Werken met bister en bleekmiddel.
 Groene, gele en rode bister op de kaart gestrooid en er water over gesprayd. Stiekem is er ook een korreltje blauw op de kaart terecht gekomen maar dat geeft best een leuk effect. De bloemen en randen gestempeld en ontkleurd met bleek. De hartjes van de bloemen gekleurd met scattered straw en wild honey. Bloemblaadjes met witte posca gekleurd.

Dezelfde kaart nogmaals gemaakt maar dan met zwarte bister.
 Hierbij is er alleen ontkleurd met bleek. De zwarte bister geeft mooie bruin- en blauwtinten.

Vervolgens zijn we doorgeschoven naar tutorial vier, werken met perfect resist. Dat was zo'n "oh ja" les want de resist hebben we al jaren in huis en wordt weinig gebruikt. En dat terwijl het zulk leuk spul is.
Als eerste heb ik de bloemen en bovenrand gestempeld met claret van Stazon. Vervolgens de voorgrond gestempeld. Een grillige takjes stempel met perfect resist gedept en aan beide zijkanten en onderkant gestempeld. De bovenste bloemenrand ook met perfict resist bewerkt maar nu met een dun penseeltje. Gedroogd met de heattool. Met een sponsje picked raspberry over de hele kaart aangebracht. De randen ook nog met dusty concord en black soot bewerkt. De takjes en bloemetjes komen nu mooi wit naar voren. Met black soot de horizon gemaakt. Een ronde mal op de kaart gelegd en met een lotiondoekje wat inkt weggehaald. Onder de horizon hetzelfde gedaan maar nu iets minder weggehaald om een weerspiegeling te suggereren. Een paar vogeltjes getekend en met een witte sharpie stipjes op de bloemen gezet.

En ja, boekjes freak die ik nu eenmaal ben heb ik gelijk maar een kaft voor dit boekje gemaakt. Het is een ringenboekje zodat ik makkelijk nieuwe tutorials bij kan voegen.
 De voor- en achterkant met blauwe, groene en mahogany bister gekleurd. De bloemen (Tim Holtz) met dezelfde kleuren geverfd, gedroogd en besprenkeld met water. Verstevigings rondjes gemaakt met een pons. De randen beïnkt met walnut stain.

10 opmerkingen:

 1. Wauw....wat gaaf. Heb dat filmpje al de nodige keren bekeken maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
  Vind het prachtig wat jij gemaakt hebt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke resultaten met de Bister Yvonne...de tutorials zijn zeker erg leuk en inspirerend he!
  Groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaaa, daar is het kaartje. Helemaal klaar. Mooi hoor. Perfect resist is prachtig. En waauw wat een mooi kaft.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kaartjes zien er prachtig uit en wat goed dat je er al gelijk een albumpje bij gemaakt hebt om alles in te verzamelen!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zie het al, de winter in aantocht en weer knutseltijd teveel....., leuke uitdagingen en mooie kaartjes, die roze vind ik schitterend, je kaft van het boekje ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie hebben goed geluisterd naar de juf want het resultaat is prachtig en doet zeker niet voor het origineel onder, prachtig werk en wat een mooi boekje heb je gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooooh wat leuk om eens te zien dat er wat gedaan wordt met de you tube video's.
  Ik vind het helemaal prachtig ! Dank je wel dat ik nu eens met jou mee mocht kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gave kaarten Yvonne!!! Erg mooi!
  Groetjes, Irm

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! .. wat een goed idee om zo'n techniekenboekje te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk idee om dat te gaan doen, leuke uitdaging samen.
  Met meteen prachtige resultaten, mooie kaarten hoor!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)