maandag 29 september 2014

Blikje vol liefde

Een aantal maanden geleden kreeg ik van een heel dierbaar persoon het verzoek om iets persoonlijks voor haar dochter te maken. Iets waar ze een sieraad in kon stoppen, een kaart erbij en een prachtige tekst die op hun relatie slaat. Die tekst plaats ik hier niet, dat vind ik net ietsje te privé. In mijn verzameling had ik nog een mooi plat blikje liggen (A5 formaat) met het logo van een bedrijf. Mijn eerste handeling was het blikje aan te vallen met een schuurpapiertje tot het helemaal schoon was. Daarna ben ik aan de slag gegaan met alcoholinkt en blending solution.
 Gebruikte kleuren: stream, wild plum en citrus. Ik heb verschillende lagen aangebracht, zowel met een blending tool als losse druppels, tot ik tevreden was met het resultaat.
 De harten heb ik gemaakt door metaal door een embossingfolder te halen. De harten uitgeknipt en deze bewerkt met zwarte acrylverf, alcoholinkt wild plum en raspberry en witte posca.
 In het blikje heb ik paars zijde papier geplakt met decoupage en hier bubbeltjes plastic op gedrukt. Dit een poos laten drogen maar dit bleek niet zo goed te werken. Het bleef nat. Bubbeltjes maar weggehaald en toen bleek er een prachtig patroon op te zitten. Lucky me!!!
Uiteindelijk is dit de binnenkant geworden:
Achter de flap heb ik de kaart gestopt, de rest is voor mijn vriendin om te vullen.
De bijpassende kaart is stempelwerk. Ingekleurd met distress markers.
Voor mijn vriendin maakte ik als verrassing dit boekje:
 Kaft gestempeld met de mooie achtergrond stempel van Tim Holtz, stukje washi tape over de rug en de vlinders op ecoline gekleurd papier wat ik bewerkt heb met grof zeezout.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig, wat een mooi blikje geworden en lief dat je ook nog iets voor je vriendin hebt gemaakt. Top hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het doosje prachtig opgepimpt Yvon, leuke details aan de binnenkant ook. De kaart past er mooi bij en het boekje is enorm leuk geworden (ideaal als leuk kadootje he, die boekjes).
  Fijne dag, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi blikje, mooie kleuren en de binnenkant is ook al zo mooi. Leuk boekje heb je erbij gemaakt, leuk idee zo, ga ik een keer van je liften, dank je wel voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow wat een schitterend doosje!
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)