donderdag 8 januari 2015

Dragonfly

Een mixed media journal met een aantal stempels van Lost Coast Designs: more bugs plate. De vlieg en libel zijn flink van formaat (12x10 cm en 11x7 cm) en daardoor erg leuk om wat groter te gebruiken.
 De libel en vlieg heb ik op vellum gestempeld en aan de achterkant gekleurd met derwent inktense potloden. Op deze manier krijg je een mooie afgezwakte tint. Hierna de beestjes even opzij gelegd om de achtergrond te maken.
 De ondergrond ingesmeerd met gesso en omdat het een gladde ondergrond is (moleskine boekje) bleef het niet overal even goed zitten, mede doordat ik het met een pasje opbracht. Hierna gesprayd met fresh lime en door de oneffenheid van de gesso bleek er een mooi subtiel kleurverschil tevoorschijn te komen. Een stencil opgelegd en hier met vibrant turquoise over gesprayd. Na drogen nog met witte spray bewerkt. De libel en vlieg op de pagina gestempeld en nog wat motjes en mieren gestempeld (ook van dezelfde plate). Met modpodge de beestjes opgeplakt en met witte posca omlijnd. Tekst uit een woordenboek gescheurd en opgeplakt. Cirkels eromheen en met gesso wat zitten klodderen. Nog wat meer cirkels geplaatst (wc rolletje) met witte en zwarte verf.

7 opmerkingen:

 1. wow dat ziet er prachtig uit!! ik heb deze stempels ook en zal ze ook weer eens te voorschijn halen! Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Yvonne, die kleine details vind ik schitterend!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke techniek, Yvonne. Mooie achtergrond.
  Corrie x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie pagina en wat een gaaf effect zo, ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige pagina Yvonne, mooie zachte kleuren en wat een goed idee van dat vellum!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)