maandag 6 april 2015

Dancing with the stars...

Met een dikke knipoog, wel te verstaan ;-)
Een maand geleden ongeveer heb ik een prachtige stempel met zeesterren van iemand op facebook overgenomen en daar wilde ik graag mee gaan werken. Aangezien ik kampte met een crea-block ben ik eerst maar eens begonnen met het maken van achtergronden...voornamelijk in blauw/bruin/groen/geel tinten. En met verschillenden materialen. Verderop vertel ik wat en hoe ik heb gebruikt. Nu eerst een foto van de kale achtergrondjes.
Dat vond ik zo al mooi om naar te kijken dus ik was niet van plan om er al teveel aan te gaan "sleutelen". Vervolgens op alle kaartjes (10,5 x 14,5 cm) de stempel geplaatst. 
Mooie stempel hè ! Het is er één van Inkadinkado uit de Tin Can Mail serie (91663-Y)

Alle achtergrondjes bestempeld:

Wat heb ik gebruikt:
 Met sprays waimea bay en peacock feathers (Art Anthology) de kaart gesprayd en gedroogd. Wat waterspetters aangebracht met mijn handen. De zeesterren met timber brown (StazOn) op de kaart gestempeld en goosebumps op de kaart gespoten. De randen bewerkt met de distresser en de kaart gemat op donker en lichtbruin papier. Voor alle kaarten heb ik dezelfde maten aangehouden: onder de bewerkte kaart het formaat 11 x 15 cm en daaronder het formaat 12 x 16 cm.

 De tweede achtergrond heb ik bewerkt met bister blue en naturel. Ik blijf het geweldig vinden om af te wachten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. De zeesterren heb ik gestempeld met versamark en bewerkt met WOW embossingpoeder primary bark. Gemat op bruin en blauw papier.

 Hier heb ik eerst water op mijn kaart gesprayd en er vervolgens ecoline (ultramarijn donker) op gesmeerd en een beetje lemon zest spray van Dylusions. Zeezout over de natte kaart gestrooid en dit laten drogen. Ook hier geniet ik altijd weer van het proces en de verrassing van het uiteindelijke resultaat. De zeesterren heb ik dit keer ook met versamark gestempeld en met wit embossingpoeder bewerkt. Gemat op wit parelmoer papier en blauw papier.

 Nummer vier...heerlijk aan de klieder met alcoholinkt geweest. Gebruikte kleuren zijn butterscotch en stream, samen met blending solution. Verschillende lagen aangebracht tot ik tevreden was over de intensiteit van de kleuren. De zeesterren met versamark en zwart embossingpoeder bewerkt. De randen met de distresser bewerkt. Omdat de kaart wat donker is heb ik wat kleine witte stipjes aangebracht met een sharpie. Gemat op donkergeel en zeegroen/blauw papier.

De laatste in deze reeks. Distress inkt crushed olive en salty ocean op een carftsheet gedept, water erover gesprayd en mijn kaart erin gedrukt. Beetje gedraaid en een aantal keren lichtjes laten drogen en de kaart er nogmaals in gedrukt. Ik vind het waterige effect hierbij erg mooi. Na drogen met mijn handen nog wat waterspetters op de kaart gegooid. De zeesterren gestempeld met teal blue van StazOn. Randen met de distresser bewerkt. Gemat op zeegroen/blauw en heel lichtblauw.

Tot zover mijn "lesje" over de zeesterren met hun achtergrondjes. Ik vond het erg leuk om weer eens een serie te maken en zal dit wel vaker gaan doen. Ik heb nog zoveel mooie stempels liggen die zich hiervoor heel goed lenen en wie weet heb ik jullie ook wel op een idee gebracht ;-)

7 opmerkingen:

 1. Wauw stuk voor stuk prachtig!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi... die stempel staat al een hele poos op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooooiiiii. Prachtige kleuren. Super combi, die met blauw en bruin.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAt een prachtige stempel en fantastische serie Yvonne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie stempel inderdaad en wat een prachtige achtergronden allemaal.
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PRACHTIG, mooie stempel en zo leuk hoe je hem gebruikt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow! These are wonderful. I have that stamp, and I'm going to search for it. They are all wonderful, but my favorite one is the one with the Bister background. Stunning. Thank you for sharing so many details on all of your cards.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)