vrijdag 29 januari 2016

Wanderlust / Everything Art - januari

Dit jaar doe ik mee met de online lessen van Wanderlust. Iedere week een nieuwe les op mixed media gebied. Veel verschillende teachers, ieder met hun eigen specialiteit. Maar niet alleen lessen, er zijn ook challenges en giveaways, product- en materialen uitleg. Ik doe bijvoorbeeld ook mee aan de "one collage challenge". Hierbij krijg je twee keer per maand een opdracht waar je slechts 5 minuten over mag doen. Je werkt op een papier/canvas groter dan A4 en mag tussendoor niet laten zien hoe het eruit ziet. Je maakt wel iedere keer een foto van de stappen en aan het einde van dit jaar plaatsen alle deelnemers hun werk. Ik heb hiervoor een groot canvas gekocht van 60 x 80 cm. Natuurlijk ben ik heel benieuwd of ik dit canvas ooit aan de muur zal gaan hangen maar ik vind het een geweldige uitdaging!
Voor de lessen heb ik besloten om op losse dubbelgevouwen A5-jes te werken en dit later als boekje in te binden. Dit vind ik een leuk formaat om op te werken en als je iets verpest dan is het niet zo'n heel grote klus om iets anders te maken ;-)

Week 1 - introductie door Kasia Krzyminska en Jamie Avery:

Week 2 - een geweldige les van Kate Crane:

Week 3 - focal point, composition building, een les van Kasia:
 De basis van les 3:

Week 4 - een les van Teresa McFayden - stilleven: 
 Een poosje geleden heb ik een prachtige oude (water?) spuitfles gekocht en deze wilde ik gaan tekenen. Voor de les werd fruit en een vaas met bloemen gebruikt maar dat trok me totaal niet aan. Vandaar dat ik iets anders heb gekozen.

Work in progress, het "metalen netje" met een bruine sharpie getekend:
 Mijn stilleven samen met de fles op de foto:

4 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me een hele interessante cursus om ook een keertje mee te volgen, en je werk ziet er schitterend uit Yvon, doe zo voort zou ik zeggen ik kijk al uit naar je volgende kunstige pagina's!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wat een mooie dingen heb je allemaal gemaakt: geweldig leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie werkjes tot nu toe, Yvonne. Ik kan mijn draai maar niet vinden....
  Corrie x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave uitdaging! Lijkt me wel lastig om vol te houden, daar 'ben ik niet zo van...' ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)