zaterdag 8 oktober 2016

Art Journal Round Robin - Kaft

Omdat we bij dit project werken met voorgestanst papier met speciale gaatjes vroeg ik me af hoe ik dat moest gaan doen met de kaft. Ik heb namelijk niet zo'n gaatjes apparaat en ben ook niet van plan om er eentje aan te schaffen. Verschillende dames waren zo lief om aan te bieden gaatjes voor me te ponsen, dan hoefde ik alleen mijn papieren op te sturen. Toen gooide iemand de tip in de groep om de extra geleverde pagina's voor dit doel te gebruiken. En dat is precies wat ik heb gedaan.
 Ik heb 2 pagina's op elkaar geplakt en aan de voor- en achterkant een iets groter vel stevig papier geplakt. Alles met mod podge. Om te zorgen dat de randen niet gaan kieren heb ik er oud muziek papier overheen geplakt:
 Omdat ik zo lekker aan de klieder was ben ik vergeten om alle stappen vast te leggen. Maar ik heb de kaft voorzien van een laagje witte gesso. Hierna met een kleine brayer twee kleuren blauwe verf aangebracht en met mijn vinger lichtblauwe verf op de wit gebleven delen gesmeerd:
 Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met verschillende stencils en verf.
De binnenkant van de kaft heb ik beplakt met restjes scrap papier.
De kaft aan de bijgeleverde ringen zetten ging nog niet zo heel makkelijk omdat de randen vrij stijf zijn maar met een beetje beleid is het toch nog goed gekomen.
De bloem bestaat uit 3 verschillende stencils die mooi over elkaar heen passen. Het was een probeersel van mij en na de derde laag bleek de bloem toch wat donker uit te vallen. Maar niet getreurd want dan is er altijd nog een witte fijnschrijver ;-)
Tot slot met vloeibare zwarte en witte verf nog wat spetters gemaakt en een zwart randje met een posca gemaakt.

4 opmerkingen:

 1. Het is een prachtige kaft geworden. Super dat je het zo stap voor stap laat zien.

  Groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie kaft voor dit project Yvonne. Ik zat ook al met die gaatjes maar nu heb jij me aan de oplossing geholpen.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Yvonne, bedankt voor het delen van dit gave project!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)